Ik wil er klaar mee zijn.

Herken je dat? Op de weegschaal gaan staan..en vervolgens ontzettend balen? Verdrietig worden of boos?

Ik wel. Al jaaaareeennn ben ik in conflict met mijzelf. Over mijn gewicht. Ik heb hier al eerder blogs over geschreven, maar het zit mij momenteel zo dwars. Nou ja.. eigenlijk al een hele tijd en het maakt me verdrietig en ongelukkig. Ik kan niet meer positief naar mijzelf kijken. 
Als ik ‘s morgens wakker word en mezelf in de spiegel zie en dan met name m’n lijf voel ik me vreselijk. En dat vind ik echt erg. 
Ik ben nog nooit zo onzeker, boos, verdrietig, teleurgesteld geweest op mijzelf of m’n lichaam als nu. 
Alsof nu de storm met Hadassa minder wordt mijn eigen storm weer op komt waaien. En ik weer gedachten toe laat die nergens op slaan. Die niet waar zijn, maar die ik elke keer weer als waar aan neem. 
M’n gewicht word een té grote ‘obsessie’ om het zo maar even te noemen. Ik wil er klaar mee zijn. Elke dag op de weegschaal staan om te hopen dat er weer een grammetje af is. Elke dag die teleurstellingen. 

En ik schrijf niet omdat ik wil horen dat ik mooi ben of te horen dat ik goed genoeg ben. En ja, ik weet dat ik vier kinderen heb gehad. Maar, ik schrijf dit omdat het mij zoveel pijn doet dat ik niet kan houden van de persoon die ik ben. Ik vind het heel lastig om te praten over dingen die mij écht bezig houden. Omdat ik niet wil dat mensen zien dat ik kwetsbaar ben. 
Als ik me dan bedenk dat wanneer ik dit op het internet zet, de hele wereld kan lezen dat ik ontzettend onzeker ben huiver ik wel een beetje. En tegelijkertijd denk ik, waren er maar meer mensen waarvan ik kon lezen of horen dat zij ook door dit soort tijden gaan. 
Ik ga nu mijn weegschaal weggooien. Dat is voor mij in ieder geval een eerste stap in de goede richting. 
Ik wil niet langer met afkeer naar mijzelf in de spiegel kijken. Ik wil gaan loslaten wat mij al zolang vasthoudt. En ik hoop en bid dat, dat dan ook zal lukken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *