Love yourself

Dieet poging 3456. Een aantal weken ben ik weer begonnen nadat een eerdere poging kort daarvoor alweer was gestrand. Wat grappig is, is dat elke keer vol overtuiging begin NU ga ik het echt volhouden! NU wil ik het echt! NU ga ik echt betere keuzes maken. En heel eerlijk? Als ik het drie dagen volhoud is het echt lang. 

Schuldgevoel

Ik hoop echt dat mensen dit herkennen.. want man wat vind ik dit een rot onderwerp en een drempel van drie meter. Het is niet zo dat ik er een geheim van maak dat ik al honderden keren pogingen heb gedaan om af te vallen en graag slanker zou willen zijn..het is meer dat ik elke keer weer stop en vervolgens weer ‘moet’ vertellen dat ik het weer niet vol gehouden heb. 

En dat schuldgevoel wat er dan op mijn schouders drukt. Alsof ik zes kilo ben aangekomen in twee uur. Elk rolletje word nog meer benadrukt en die eeuwige onderkin. Het gaat me gewoon nooit lukken. 

En weet je wat? IK BEN ER ZO KLAAR MEE! 

Waar is die gekke kronkel ontstaan. De ‘ ik ben te dik ‘ kronkel. En de ‘ daarom ben je minder leuk ‘ kronkel. Dan fantaseer ik over hoe het zou zijn als ik slank zou zijn. Als ik tien kilo zou afvallen hoe geweldig ik me dan zou voelen. Als ik nou dit keer echt eens zou volhouden en dat de kilo’s er af zouden smelten. Nou echt jongens dan, dan zou ik nooit meer hoeven diëten en komt alles goed.

Herkenbaar iemand?!

Ik weet dat ik niet de enige ben. Overal zijn er geluiden van vrouwen ( en natuurlijk ook mannen) die niet tevreden zijn over hoe lichaam en uiterlijk. Die graag wat kilo’s willen verliezen maar eigenlijk niet goed weten hoe. En ik denk dat het “ideaalbeeld” niet het geen is wat de drijfveer moet zijn. Maar het ‘ik hou van mezelf en daarom ga ik goede keuzes maken’. Er moet een knop om of misschien moet er gewoon een duidelijk besluit genomen worden.

En dat besluit ga ik nu nemen. Eentje waarover ik waarschijnlijk nog miljoenen keren over ga twijfelen is dat ik van mezelf houd ongeacht het getal op de weegschaal, het te strakke truitje en die ONDERKIN! Dat wil niet zeggen dat ik nu dus stop met diëten, maar wel dat wanneer het mislukt en de weegschaal er een halve kilo bij op telt in plaats ervan  eraf trekt ik dan nog steeds kan zeggen dat ik blij ben met hoe ik eruit zie. Ik gewoon lief voor mezelf ga zijn en  weer mag proberen. 

Overal waar ik ga ben ik zelf

In de praktijk zal het wel met enige tegenzin gaan en zal ik minder genadig voor mezelf zijn dan dat ik me nu voorneem. Maar als ik het nu niet besluit gaat het helemaal niet gebeuren. IK BEN GOED ZOALS IK BEN. Zoiets ga ik hardop roepen elke ochtend en elke keer wanneer er zo’n ettertje in m’n oor fluistert die zegt dat ik echt van die rug vetjes af moet. 

Ik deelde gisteren in mijn story op insta en Facebook de quote Love Yourself. En dat is wat ik ga doen. Er is geen ontsnappen aan, want overal waar ik ga ben ik zelf 😉

4 thoughts on “Love yourself”

 1. Ik vind je er goed uitziet ! Nu weet ik dat dat niet uitmaakt , want je moet tevreden zijn met jezelf. Maar wat ik ook weet, het maar constant bezig zijn met diëten, dan stop je met het genieten van het leven! En laat dat nu net belangrijk zijn! En ja, dat kan ook als je oplet met wat je eet, maar ook met je niet schuldig voelen als je genoten hebt van lekker eten of een keer ongegeneerd snakken of snoepen. Je leeft maar 1 keer en dan moet je achteraf niet terug kijken en beseffen dat je alleen maar hebt gedieet!

  1. Klopt helemaal! Ik wil zeker geen leven leiden van dieet naar dieet. Ik hoop gewoon dat ik meer van mijzelf leer houden. En dat gezonder eten een manier word om goed voor mijzelf zorgen 🙂

 2. Heul herkenbaar hoor…..jij houdt het tenminste nog drie dagen vol, ik maar 1. Haha….
  Ennuh, volgende keer gewoon aan niemand vertellen dat je aan het afvallen bent. Ik vind dat mensen daar ook helemaal niks mee nodig hebben.

  1. Haha!
   Dat is ook waar, ik hoopte altijd dat het een stok achter de deur zou zijn…maar zo lijkt het bij mij niet te werken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *