Bloggen of vloggen?

Toen ik ongeveer vijf jaar geleden begon met bloggen had ik mijzelf voorgenomen elke dag wat te schrijven, dat vol te houden en er echt iets moois van te maken. Maar in de loop der tijd schreef ik steeds minder en heb volgens mij nog nooit een hele week elke dag iets gepost. Het gaat echt met vlagen, soms gebeuren er dingen die ik graag wil delen of heb ik gewoon behoefte aan schrijven.

Vloggen

Vorig jaar ben ik begonnen met vloggen want ook dat vind ik erg leuk. Ik heb dat een tjidje gedaan en met erg veel plezier. Ik ben er een poos uit geweest en een aantal maanden besloot ik dat weer op te pakken. Wat ik vooral erg leuk vind is het in elkaar zetten van video’s , leuke muziekjes eronder, overgangen erin en wat leuke effecten. Maar wat ik daaraan lastig vind is dat ik dus eigenlijk elke dag moet filmen wil ik een weekvlog klaar hebben staan op zaterdag.

ADD is geen excuus

Inmiddels ken ik mijzelf aardig goed en weet ik dat de druk die er dan op ligt ( die ik zelf creëer) het minder aantrekkelijk voor mij maakt. En de andere kant is het feit dat ik dingen zo kort vol kan houden. Nu weet ik dat ik ADD heb wat alles afmaken en volhouden nog een tikkeltje lastiger maakt omdat mijn brein nu eenmaal zo werkt. Maar ik wil niet dat het een excuus gaat worden voor de dingen die ik niet afmaak of volhoud.

Consequent zijn

Ik vind beide leuk maar vind het lastig om het op lange termijn vol te houden. En nu zou je kunnen zeggen, wat geeft dat schrijf wanneer je zin hebt en film wanneer je zin hebt, toch? Maar ik wil juist graag dat ik consequenter wordt in de plannen die ik maak. In mijn blog ga ik makkelijker de diepte in en dat vind ik belangrijk. Op mijn YouTube kanaal kan ik creatief zijn met het maken van video’s.

Wat ga ik nu doen!?

Ik dacht dat wanneer ik deze blog zou typen ik aan het eind wel duidelijker zou hebben welke kant ik op wil gaan. Voor nu denk ik, wil ik actiever gaan bloggen. Maar wil ik het vloggen ook niet opgeven. Maar wanneer ik voor één van beide kies wordt het makkelijk om daar alle focus op te leggen. Veranderlijk als het weer, dat had beter mijn tweede naam kunnen zijn. Uiteindelijk ben ik niet heel veel wijzer.

Wat zou jij kiezen??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *