Ik ben gek op je!

Hoi!

Moeder zijn is natuurlijk niet altijd geweldig! Ik leer elke dag wel nieuwe dingen als het gaat om opvoeding.. het is uitvogelen en soms gewoon doen. Ontdekken wat voor jou werkt en wat goed bij jou/jullie past.
En soms is het gewoon zwaar..

Op het moment zitten we weer in een periode met Boaz waarin hij behoorlijk onhandelbaar lijkt. We hebben dit al eerder gehad rond en in de zomervakantie. Na een drukke periode van, negeren, straffen, praten, beloon systemen, wanhoop enz. enz. Leek het allemaal weer in rustiger vaarwater en konden we weer echt genieten van dat lieve kind. Want dat lukte ons op sommige momenten echt even niet.

Nu zitten we dus weer in een ‘storm’ en jeetje wat kan je daar onzeker van worden. En moe zo moe word je ervan… Hoe kan ik hem helpen, hoe ik kan hem helpen in z’n driftbuien, hoe moet ik hem benaderen. Moet ik wel negeren? Niet negeren? Op de momenten dat er even niks te beginnen valt met het boze jochie lijkt niks te helpen..

En ik zeg tegen mezelf, oké dit hebben we eerder mee gemaakt we overleven dit ook heus wel weer. Maar als ik voor de zoveelste keer op één dag niks goed kan in de ogen van ons vier jarige jochie ben ik intens verdrietig.. en soms te moe om er nog iets van te zeggen.

Je bent vaak zo vrolijk! En je kan zulke goede grappen maken! Breakdance en gymnastiek vindt je te gek! Iedereen houd van je heerlijke spontane gesprekjes en knuffels die je graag uitdeelt!

Maar jongetje,, wat zit je toch dwars..? Ik vind het echt moeilijk, ik weet dat we hier weer bovenop komen en dat het een fase zal zijn. Ik hou van je.. zoveel, en dat maakt het nog lastiger, ik zou willen dat ik je begreep, dat ik snapte waarom. Maar soms heb ik het idee dat je het zelf niet eens goed weet.

Vergeet niet dat ik en papa je altijd zullen helpen, het zal niet altijd goed gaan en we zullen samen struikelen.. maar we staan ook samen weer op. Ik ben gek op je!

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *