Ruben, Boaz & Gideon

Ruben is op één april tien jaar geworden! Tien jaar! Ik vind het nog raar klinken als ik het hardop zeg. Wat wordt hij groot! Een tiener in huis zo leuk, en ( cliché) wat gaat de tijd toch snel. Over Ruben wil ik niet te veel vertellen op de blog omdat hij dat niet prettig vind. En hoewel ik een boek kan schrijven over dit geweldige kind respecteer ik zijn wensen en hou het kort. In de spotlight staan is niet zijn ding, en dat is prima. Hij houd ontzettend veel van computeren en kan uren op zijn kamer bouwen met lego en knexx. Je merkt aan alles dat hij ouder word en ik vind het leuk om te zien en tegelijkertijd erg spannend! Het gaat bij Ruben op school niet allemaal van een leien dakje en dat maakt me soms wel bezorgd. Maar ik ben trots op alles wat hij doet en zie hem echt groeien. Het is een schat!

Aan Boaz heb ik al regelmatig een blog gewijd. Hij is twee handen vol. Maar deze keer wil ik toch wel even zijn geweldig leuke kanten benoemen. 
Een zorgzamer kind dan Boaz kan je, je bijna niet voorstellen. Hij is erg attent. Hij ziet het als je naar de kapper bent geweest of een nieuw shirt aan hebt. Hij vraagt altijd hoe het met je gaat en is een echte sociale vriend. Hij ziet er graag goed uit en doet z’n haar wel vier keer per dag netjes voor de spiegel. Hij heeft sinds kort een colbert en die draagt hij het liefst dag en nacht, want ‘daar houden de dames van’. Een heuse casanova dus.. Voor Hadassa is hij berelief en wenst hij eigenlijk nog twee zusjes want ja.. ze zijn zo leuk.  Hij wordt ook echt groot. Hij is begonnen met schrijven en kan al een beetje lezen. Hij vind het reuze interessant! Dus hij is al helemaal klaar voor groep drie. En de juf vertelde dat hij één van de weinige is die altijd de antwoorden heeft op de bijbel vragen en dus erg goed op let als er een bijbel verhaal word verteld. Het is een drukte maker, maar echt een lieverd! 
En dan hebben we Gideon nog. Gideon is vier jaar en al weer een poosje in groep één. Hij vind het wel leuk..maar nog een jaar peuterspeelzaal zou voor hem ook geen probleem zijn. Hij heeft een grote klas.. dat vind hij wel lastig.  Hij heeft bijna elke dag ‘buikpijn’ of is ‘moe’, in de hoop dat ik zeg blijf maar lekker thuis. Maar ik weet dat als hij eenmaal op school is het gewoon goed gaat. 
Hij heeft nog moeite met goede zinnen maken en duidelijk praten. Alhoewel het echt steeds beter gaat en de logopedist helpt hem goed. Hij pikt dingen snel op. Ik kan hem eigenlijk altijd verstaan, maar voor de juffen is het best lastig. Hij gebruikt soms worden die heel ergens anders voor gebruikt worden en dat is (als je hem niet goed kent) niet erg handig. Hij is een echte knuffelbeer en heeft een sterke eigen wil. Als hij iets niet wil laat hij het overduidelijk merken.  Hij heeft een liefde voor prinsessen  en alles wat roze is en loopt thuis eigenlijk standaard in jurkje. Hij kan zich uren vermaken met playmobil en duplo ( met alleen de meisjes poppen natuurlijk) en is eigenlijk een mega makkelijk kind. Ik heb op sommige gebieden wel eens het idee dat hij niet altijd helemaal mee kan komen of iets gewoon echt niet begrijpt. Terwijl een andere vier jarige het zonder moeite zou doen. Alles op z’n tijd en hij mag zijn wie hij is, dat is ons motto voor hem. Hij is een heerlijk kind! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *