Eerste verjaardag.

We vieren vandaag de eerste verjaardag van Hadassa!
Hieperderpiep Hoera! 
Ongelofelijk hoe snel dit jaar is gegaan!

En tegelijkertijd waren er weken die maar niet om leken te gaan. Tijden waarin ik zo intens verdrietig was. Dat ik letterlijk doodsbang was. Bang om geen dochter meer te hebben.  Vooral de weken voordat deze dag aanbrak. Het leek wel alsof ik verdoofd was..en tegelijkertijd ontzettend onrustig.
Ik schreeuwde het uit tegen God. Ik was zo boos, ervan overtuigd dat Hadassa haar eerste verjaardag niet zou halen. Overtuigd dat ze er ineens niet meer zou zijn.


Gelukkig ervoer ik daarna ook wat meer rust. Zo van, het komt wel goed Steef. Maar helemaal weg is het niet. Ergens op de achtergrond….En ik weet dat ik bij haar altijd voorzichtig zal zijn. Dat ik me zal afvragen, hoe haar ontwikkeling zal gaan. En de onzekerheid zal denk ik ook een lange tijd blijven.

Maar ik zie haar vooruit gaan. Ze gaat ineens overal staan. bij het vasthouden van de box spijlen doet ze zelfs een paar stapjes opzij. Ze laat me zien dat ze doorgaat. Dat ze helemaal niet van plan is om stil te blijven zitten. Zo trots op haar! En alhoewel haar sterke eigen wil soms echt kan tegenwerken heeft het ook echt z’n voordelen. Doorzettertje!

Hoe het er ook uit zal zien in haar ontwikkeling, we nemen het zoals het komt. Elk nieuw stapje omarmen we. We nemen haar zoals ze is, ze is perfect en mooi gemaakt. Ze hoort bij ons.

Uit onze liefde
Uit onze dromen
Uit Gods handen 
Ben jij gekomen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *