Extra dankbaar

Hoi!

Zoals jullie wel weten ( of misschien is het jullie ontgaan) verwachten baby nummer Vier! Inmiddels ben ik al bijna twintig weken zwanger en dus alweer op de helft. Het is bizar hoe snel het gaat.
Soms neem ik bewust een momentje om te gaan liggen en  ‘contact’ te maken met de baby. Die op zijn/haar beurt wat trapjes uitdeelt en wat koprollen maakt. Ik kan er zo van genieten dat de baby zo lekker beweegt. Nu moet ik zeggen is het natuurlijk allemaal nog niet zo ongemakkelijk en pijnlijk, dan wanneer je 32 weken zwanger bent en werkelijk het gevoel hebt dat de baby via je buikwand en ribben zich een weg naar buiten boort.

Maar ik kan zomaar ineens een enorme glimlach op m’n gezicht krijgen als ik de baby voel, ik vind het geweldig. We waren dan ook echt mega blij toen we een positieve zwangerschapstest vast hielden. Dit kindje is zo gewild en welkom. Toen we de eerste keer ook hoorde dat er iets misschien niet goed zou zijn voelde ik me intens verdrietig, ik wil dit kindje niet kwijt is wat ik dacht.

Nu het zo goed groeit en lekker beweegt voel ik me met de dag zekerder dat alles helemaal goed komt. Ik kan niet wachten op de twintig weken echo om onze baby te bekijken en te zien hoe hij/zij het doet. En ja ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het geslacht! Het maakt me absoluut niet uit jongen of meisje ik hoop gewoon op tenminste één kind met krullen 😉 haha! Daar moet ik dus echt nog even op wachten.

Het blijft gewoon een wonder. Of het nu je eerste, vierde of zevende kind is. Het is een geschenk, iets wat jou als ouder wordt toevertrouwd…en dat vind ik zo bijzonder.
 En dan denk ik ook aan vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen.. ik zou niet weten hoe ik me zou voelen, hoe ik er mee om zou gaan of hoe ver ik zou gaan om toch een kindje te ‘krijgen’. Ik snap ook niet waarom de één de wel en de ander niet. Het maakt me wel eens verdrietig,  je gunt iedereen het geluk van een kind wat je leven verrijkt.

Ik ben daarom extra dankbaar voor dit vierde kindje, omdat wij opnieuw het geluk mogen ervaren.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *