Jarig zonder feestje.

Vandaag ben ik jarig. 29 it is.

Mensen die mij kennen weten dat ik het liever niet vier. Terwijl cadeautjes krijgen toch eigenlijk wel één van mijn favorieten dingen is.

Waarom vier je het dan niet gewoon? 

Mijn standaard reden is eigenlijk dat ik er gewoon geen zin in heb. Iedereen bedienen, druk in de weer en zelf helemaal kapot aan het einde van de dag. Leuk zo’n verjaardag. 

 

Als ik een paar jaar terug ga in de tijd.. Was mijn verjaardag echt een hoogtepunt voor mij. Toen ik twee of drie werd ( geloof ik) moest ik letterlijk overgeven van de spanning..over m’n mooie verjaardagsjurk. De cadeautjes, de taart, de visite, die enorme verwachting. Het uitkijken naar, dat was echt heel sterk aanwezig. Ik kon me er zo op verheugen! 

 

Gek toch dat ik dan juist nu geen feest meer wil. En alles wat erbij hoort. Waar ik me eerst zo kon verheugen kijk ik er nu meer tegenop.  Maar ik ga genieten van deze dag als alle andere! En er zijn altijd familieleden die het toch echt niet kunnen laten om langs te komen en dat is natuurlijk erg gezellig! Maar geen taart, ballonnen of een hapjes schaal. En dat respecteren ze. Wat is dat toch fijn!!

 Enne…volgend jaar word ik dertig. Wie weet dat ik dan alles wat ik in de jaren dat ik het niet gevierd heb uit de kast trek 😉 

P.s Ik ben dankbaar dat ik weer een jaar ouder ben. Dat ik dit jaar veel geleerd heb. En ik kijk uit naar het komende jaar waarin hopelijk verder mag groeien en ontdekken!

 

 

 

2 thoughts on “Jarig zonder feestje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *