Zoek het gouden randje

Hoi!

Vanmorgen plaatste ik dit plaatje op instagram.

En dan liken een aantal mensen dat plaatje. En dat is zo vaak als je een beetje doelloos door je telefoon scrolt. Je liked gewoon de foto’s die voorbij komen van degene die je volgt. De ene bekijk je wat aandachtiger dan de ander. De ene tekst lees je niet eens en de andere wel.

Toen ik dit plaatje postten, wilde ik eigenlijk daarmee echt een punt maken. Want hoe goed kun je ( en met je bedoel ik zeker ook mijzelf) klagen & doemdenken, jaloers & ontevreden zijn. Wat ben ik nu eenmaal waard? Ik ben zo moe en ik moet nog zo veel! Zucht,… weer krap bij kas..  Hoe makkelijk zie je eigenlijk alle vervelende en rot dingen in je leven? Die overheersen vaker en sneller dan de mooie momenten die je mee maakt.

Neem nou eens al is het maar vijf minuten, gewoon de tijd. De tijd om stil te worden. Stil te zijn en te bedenken hoe gezegend je bent. Of je nu een druk gezin hebt, een carrière tijger bent, of alleen op de bank zit met een grote bak ijs. Bedenk eens wat voor moois je hebt in je leven. Welke mooie momenten je hebt meegemaakt. Kijk daar naar, en wees dankbaar.

Probeer in elke dag iets positiefs te zien. Zelfs als je er echt even doorheen zit. Misschien is het  een warme kop thee, een vogel die voorbij vliegt, of een glimlach van een vreemdeling. Kijk eens écht. Je zal versteld staan.

Zoek het gouden randje

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *