Dit ga ik doen

Ik weet het heel goed wat ik in deze blog wil vertellen. Alleen weet ik niet goed waar ik moet beginnen. Dus het is misschien een beetje onsamenhangend maar ik hoop dat jullie mij dat niet kwalijk nemen.

Ik ben een opgever

Ik ben een opgever, met te weinig discipline en dus ook doorzettingsvermogen.  Het is gewoon waar. En ik baal ervan!

Gezond eten? Max. 3 dagen. Regelmatig bloggen? Met vlagen.

 Hoe doen jullie dat? Hebben jullie juist veel discipline?

Hoe kom ik verder?

Ik wil het niet meer.  En niet op te geven wanneer ik er zat van ben (wat meestal heul snel is) en ik er geen zin meer in heb. Ik ben heel makkelijk in het begin, stort me er vol overgave in .. en soms heb ik wel eens diezelfde dag al spijt.

Maar het kan toch niet dat wanneer het een beetje moeilijk word, het iets meer van mij vraagt ​​dan gebruikelijk ik meteen stop? Zo denk ik er althans over. Hoe kom ik anders dan verder.

En nu?

Dus ik heb er over na gedacht, serieus over nagedacht. Aan de ene kant durf ik er geen getal aan te hangen. En aan de andere kant moet ik dat wel doen, vrijblijvendheid is in mijn geval niet goed.

  1. Gezond eten; Ik ben afgelopen zaterdag begonnen met gezond te eten (alweer) en ik wil het volhouden. Mijn lichaam is iets wat me behoorlijk kan tegen staan. Vooral de laatste weken..en het gevoel gaat niet weg. Ik ben de enige die er wat aan kan veranderen. Dus dat ga ik doen.
  2. Bloggen en Vloggen; Dit wil graag volhouden omdat ik het leuk vind! Er is een plezier aan beleef en mijn creativiteit erin kwijt kan. En dan namelijk 1 blog per week en 2 vlogs per week.
  3. Mijn schoonmaakschema; Dit is iets wat mij helpt om de boel hier onder controle te houden. Voor als je mijn vlog daarover niet gezien hebt.

Dit is mogelijk wel een kort lijstje, maar voor mij al heel wat. (jeetje ik klink wel een beetje een watje zo)

Dat woord mijn doel

Ik wil dit gaan doen tot aan 2019. Dus vanaf september gerekend. Vier maanden. Minstens. Dat woord mijn doel. Oke, dit klinkt al super moeilijk in mijn oren … één maand is al een overwinning. Maar ik wil dit serieus gaan doen. Mijn schoonmaakrooster heb ik al een maand trouw gevolgd dat vind ik al heel wat mezelf.

Dit delen is een hele overwinning. Het staat zwart op wit. Een mooie stok achter de deur. Ik wil twee wekelijks gaan delen hoe het gaat. Of het lukt en hoe het er voor staat ed.

Bedankt voor het lezen!

4 thoughts on “Dit ga ik doen”

  1. Het is juist heel herkenbaar voor mij! Ik kan dingen van te voren uitgebreid beredeneren en superenthousiast zijn over iets, maar vaak geef ik het toch binnen een paar dagen/keren weer op… Geen leuke eigenschap van mezelf 😦

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *