Dit ga ik doen

Ik weet heel goed wat ik in deze blog wil vertellen. Alleen weet ik niet goed waar ik moet beginnen. Dus het wordt misschien een beetje onsamenhangend maar ik hoop dat jullie mij dat niet kwalijk nemen.
Ik ben een opgever

Ik ben een opgever, met te weinig discipline en dus ook doorzettingsvermogen. En voordat er weerwoorden komen… van het valt wel mee,of je hebt toen en toen wel doorgezet. Het is gewoon waar. En ik baal ervan!

Gezond eten? Max 3 dagen. Regelmatig bloggen? Met vlagen.

Ik denk best dat er mensen zijn die dit herkennen trouwens. Hoe doen jullie dat? Of heb je juist heel veel discipline en gaan deze dit soort je makkelijk af?

Hoe kom ik verder?

Ik wil het niet meer. Ik heb met mezelf afgesproken om eens bewust dingen te gaan volhouden. En niet op te geven wanneer ik er zat van ben ( wat meestal heul snel is) en ik er geen zin meer in heb. Ik ben heel makkelijk in het begin, stort me er vol overgave in..en soms wel eens diezelfde dag heb ik al spijt.

Maar het kan toch niet zo zijn dat elke keer wanneer het een beetje moeilijk word, het iets meer van mij vraagt dan gebruikelijk ik meteen opgeef? Zo denk ik er althans over. Want hoe kom ik anders ooit verder.
En nu?

Dus ik heb er over na gedacht, serieus over nagedacht. Ik wil minstens twee tot drie dingen vol gaan houden de komende periode. Aan de ene kant durf ik er geen getal aan te hangen. En aan de andere kant moet ik dat wel doen, vrijblijvendheid is in mijn geval niet goed.

  1. Gezond eten; Ik ben afgelopen zaterdag begonnen met gezond te eten (alweer) en ik wil het volhouden. Mijn lichaam is iets wat me behoorlijk kan tegen staan. Vooral de laatste weken..en het gevoel gaat niet weg. Ik ben de enige die er wat aan kan veranderen. Dus dat ga ik doen.
  2. Bloggen en Vloggen; Dit wil ik graag volhouden omdat ik het leuk vind! Er plezier aan beleef en mijn creativiteit erin kwijt kan. En dan minstens 1 blog per week en 2 vlogs per week.
  3. Mijn schoonmaakschema; Dit is iets wat mij helpt om de boel hier onder controle te houden. Voor als je mijn vlog daarover niet gezien hebt. Het is een rooster waarin ik al mijn dagelijkse en extra huishoud taken heb gezet zodat ik niet om kom in het werk.

Dit lijkt misschien een kort lijstje, maar voor mij al heel wat. ( jeetje ik klink wel een beetje een watje zo)
Dat word mijn doel

Ik wil dit gaan doen tot aan 2019. Dus vanaf september gerekend. Vier maanden. Minstens. Dat word mijn doel. Oke, dit klinkt al super moeilijk in mijn oren… één maand is al een overwinning. Maar ik wil dit serieus gaan doen. Mijn schoonmaakrooster heb ik al één maand trouw gevolgd dus dat vond ik al heel wat van mezelf.

Dit delen is een hele overwinning. Het staat zwart op wit. En tegelijkertijd een mooie stok achter de deur. Ik wil twee wekelijks gaan delen hoe het gaat. Of het lukt en hoe het er voor staat ed.

Bedankt voor het lezen!

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle