Boodschappen

Hoi!

Ja..boodschappen..
Ik moet nu dus met Boaz en Gideon naar de supermarkt. Ik heb echt wat dingen nodig.
Maar nee…ik wil niet! Alleen vind ik het heerlijk hoor maar ik vind het best inspannend om met deze 2 bengels te gaan winkelen.
Je denkt, joh Gideon zit in het karretje en Boaz zet je er bij en klaar. Helaas! Gideon zit inderdaad het kar stoeltje..maar hij probeert er ook steeds uit te klimmen en als je te dicht bij een schap staat trekt hij er geheid wat uit. En als er wat in de kar ligt en hij kan er ook maar enigszins bij smijt hij het eruit of probeert de verpakking te openen. Boaz rent vaak door de hele winkel en wil niet in de kar zitten. Wel wil hij er op staan zodat hij als een soort superheld door de winkel kan scheuren..met daarbij de bijbehorende superheld ( schreeuw) geluiden. En als hij los loopt worden er allerlei artikelen in de kar gesmeten want “die wil ik “. Oke , ik probeer nu echt Boaz opdrachten te geven, zoek de melk, pak 5 appels en daar kan ik eeeecht niet bij kan jij dat wel ?? Meestal lukt dat wel, maar daarna ziet hij de boekjes en kan ik het wel vergeten. Dan worden er minstens 5 verschillende boekjes met een heel leuk praatje erbij in mijn gezicht geduwd in de hoop dat er in ieder geval eentje mee mag. Helaas voor Boaz geen boekjes mee. We hebben er thuis zat ( ik hoor het mezelf zeggen ). Ik wil die eeuwige strijd en mezelf al druk maken voordat we weg zijn proberen te beperken. Dus ga ik met frisse moed een goede strategie bedenken.

1. Van te voren regels afspreken ( bijv. niet rennen door de winkel, je krijgt geen boekjes, mama helpen met de boodschappen zoeken )

2. Een leuk spel achtig iets bedenken om Boaz bezig te houden in de winkel en waarmee hij mij meteen kan mee helpen.

3. Gideon een ‘boodschappenlijstje’ en een potlood geven zodat hij misschien niet klimt/gooit/graait.

4. Geduldig zijn…..

Oke, ik wil dit nu echt in praktijk gaan brengen!

Ik laat jullie later weten hoe het gegaan is!

Hebben jullie hier ook last van? Boodschappenstress? Met kinderen? Hebben jullie nog leuke en handige tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *