Een goede voorbereiding

Hoi!

Wat eten we vanavond..?! Dat vroeg ik mezelf elke dag. Waarop ik natuurlijk niks kon bedenken en dan soms nog gauw om half 5 naar de supermarkt rende om iets mee te nemen wat ik als eerste zag. Maar dat niet alleen, dan nam ik nog 5 dingen mee die ik in de loop tegen kwam en uiteindelijk helemaal niet nodig had. Bijvoorbeeld een zak krentenbollen ( want ja..ik heb toch zo’n honger) een aanbieding van 1+1 gratis ( wat ik eigenlijk nog gebruik) of gewoon iets onzinnigs als een kwastje om boter mee te smeren..( stel dat ik die ooit eens nodig heb)..zucht.

Impuls aankopen en dus teveel geld uitgeven wilde ik niet meer en moest voor mezelf een goede methode bedenken om dit ‘probleem’ op te lossen! Het leek me handig om daadwerkelijk eens een boodschappen lijstje te maken. En dan ook alleen die dingen te kopen die op het lijstje stonden. Die avond eten vraag moest ook geschrapt worden..dus hoe deed ik dat.

Ik maak nu elke week een ‘avond eet schema’ van maandag t/m zondag op donderdag eten we altijd bij m’n ouders.

Bijvoorbeeld
Maa: Bami
Din: Aard. broccoli.vis
Woe: Lasagne
Don: Bij ouders eten
Vrij: Kliekjesdag
Zat: Geb.aard. sla. vlees
Zon: Patat

Aan de hand van dat lijstje maak ik een boodschappenlijstje. En dan loop ik de koelkast en voorraadkast langs om te zien wat ik nog meer nodig heb. Dit doe ik nu al een aantal maanden en vind het een ontzettend fijne methode. Je hebt altijd eten in huis, je kan ook is switchen met de dagen als iets anders je beter uit komt. En een kliekjes dag doe ik af en toe. Scheelt weer een dag koken en geld 🙂 Kliekjes kunnen 2 tot 3 dagen in de koelkast blijven als je ze invriest een maand. Zorg er wel voor dat het goed is afgekoeld voor je het weg zet.

Het scheelt geld en het geeft een hoop rust te weten dat je niet nog snel naar de winkel hoeft te rennen. Doen jullie dit ook zo of bekijken jullie het per dag?

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *