En God? Als ik een fout maak…dan is Hij weg.

Vechten voor wat ik waard ben. Het zoeken van bevestiging. Proberen iedereen gelukkig te maken. Niemand teleur willen stellen. Hopen dat ik er goed genoeg uit zie voor de buiten wereld. Ongelukkig worden als ik faal op één van deze gebieden.

Continu bezig zijn met iedereen om mij heen. Iedereen te pleasen zelfs mijn naaste familie. Bang iemand voor de voeten te lopen. JA en amen zeggen.

Ik ben getekend door mijn verleden. Beschadigd. Niet te herstellen zo voelt het vaak. Blijf ik mij voor altijd zo voelen? Blijf ik dit doen totdat ik dood ga en dat is het dan?

Gods waarheid over mij lijkt soms zo moeilijk te landen in mijn leven. Ik kan mij zo moeilijk vasthouden aan wat Hij over mij denkt. Maar hoe kan het ook anders als je eigenlijk niemand vertrouwd? Als het er op aan komt laat ik niemand echt toe en vertrouw ik geen mens. Echt niemand.

Hoe verknipt kan ik mij voelen als ik zelfs mijn eigen man niet vertrouw. Hij zal toch wel bij mij weggaan.

En God? Als ik een fout maak…dan is Hij weg.

De scheiding tussen mijn ouders heeft het beeld van God voor mij.. verandert. Ik ben soms oprecht bang voor God. Bang dat hij mij zal straffen als ik een fout bega. Als ik niet genoeg op Hem vertrouw.
Ik praat nooit over dingen die mij echt bezig houden. Die laat ik borrelen diep van binnen waar niemand er bij kan.

Alleen Hij. Hij ziet wel hoe ik mij voel. Wie ik echt ben. En ik denk dat, dat mij nog het meest beangstigd. Want hoe kan je nou van iemand houden die zo… zo…   is?

Hoe verloren kan ik mijzelf soms voelen in mijn eigen medelijden. Wat ik dan ook nog eens heel belachelijk vindt. Want er zijn mensen op de wereld die het honderd keer moeilijker hebben.

Hoe verrot ik mij soms ook voel dat ik als volwassen vrouw, moeder van vier kinderen, nog steeds pijn heb om wat er jaren geleden gebeurd is.

Ik wil proberen, de waarheid, de echte waarheid voor mijn leven. De waarheid die ertoe doet, te geloven, vast te houden en uit te delen.  

Geen medelijden blog.. een ik moet even van mij afschrijven blog. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *