Geen smoesjes meer!

Hoi!

Altijd al ben ik te zwaar geweest. Of naja.. zolang als ik me kan herinneren. En zoals ik al eens eerder in een blog heb geschreven over het feit dat ik ontevreden met over m’n lijf. En dat ik zo ontzettend NIET gedisciplineerd ben in afvallen en/of sporten. Ben ik nu inmiddels toch al 6 kilo afgevallen. Eigenlijk vertel ik echt nooit aan iemand m’n gewicht (alleen aan mensen die dicht bij me staan šŸ˜‰ ) Maar ik dacht misschien helpt het als het dit keer met jullie deel en mijn belevenissen over het afvallen en sporten vertel. Een soort stok achter de deur.

Mijn lengte: 1.75
Mijn start gewicht: 86.0
Mijn huidige gewicht: 80.0
Mijn streef gewicht: 70-75 kilo ( ben er nog niet helemaal uit…ik zie wel waar ik tevreden mee ben. Wil er niet echt een getal aanplakken.)

Volgens de BMI meter heb ik overgewicht en zal ik als ik 75 kilo weeg een ‘gezond gewicht’ hebben. Dus… dat is in ieder geval nog -5 kilo. En opzich denk ik dat ik dat makkelijk kan redden.. alleen het eraf houden is een tweede.

Nu ben ik pas begonnen met hardlopen en dat vind ik eigenlijk wel lekker. Kan niet zeggen dat ik al echt geniet ofzo…maar alleen al de buitenlucht en afgepeigerd thuis komen voelt goed! Ik wil het echt proberen vol te houden en wil jullie hier in mee nemen. Af en toe is een update hoe het gaat..wat de weegschaal aangeeft en hoever ik al kan hardlopen ( zonder stoppen šŸ˜‰ ) In mijn omgeving zijn er gelukkig ook mensen die hier mee bezig zijn en dat maakt het al een stuk makkelijker. Zo motiveer je elkaar. En het feit dat ik er zelf voor kies om mezelf nu eens op de eerste plaats te zetten voelt ook goed, Ik doe dit voor mezelf niet voor iemand anders. Ik wil me beter voelen en zelfverzekerder zijn.

Geen smoesjes meer! En gewoon doorzetten!

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *