Happy day

Hoi!

Jullie kennen het vast wel.. ups & downs. Ik heb ze vaak behoorlijk intens, dagen dat ik me down voel en er niet veel gebeurd en dagen dat ik me goed voel en bergen verzet. Als vrouw ervaar je dat sowieso denk ik wat intenser.. maar misschien is dat gewoon mijn beleving. Vandaag heb ik een dag waar ik op de berg sta, waarin ik van alles kan en wil doen en me goed voel. Hoewel ik twee dagen geleden het liefst helemaal niks deed en zat weg te kwijnen in zelf medelijden ( lekker overdreven).

Ik moet zeggen dat het wel wat intenser is nu ik zwanger ben, hormonen hé 😉

Die stemmingswisselingen zijn best vervelend, ik praat er liever niet over en laat er liever niet teveel over zien. Zet vaak m’n masker op en laat de wereld een happy Steef zien. Bij de mensen die dichtbij me staan gaat m’n masker wel eens af en laat ik zien hoe ik me echt voel.
Het is niet iets waar ik me voor schaam..maar ik vind het gewoon vervelend, ik laat niet graag zien dat ik kwetsbaar ben en soms met mezelf overhoop lig.

En helemaal als moeder van drie straks vier kinderen kan ik niet zielig doen en als een depri kip in bed gaan liggen en zeggen redden jullie jezelf maar. Het lukt me niet altijd ( vaak niet) om zo’n bui te onderdrukken, maar ik hou er rekening mee dat de kinderen hier niet om vragen en het vaak niet snappen en dus probeer ik een omgeving te creëren waarin zowel zij, als ik er het minst last van hebben. En in m’n blije dagen, die gelukkig overheersen, kan ik de moeder zijn die ik graag wil zijn.

Maar ik wil  proberen me wat kwetsbaarder op te stellen, hier, en naar de wereld toe. Gewoon voor mezelf, als een soort steuntje. Ik mag zijn wie ik ben, en ik heb moeiten. Is daarmee mijn leven een drama? Nope, het is gewoon omgaan met de dingen die bij je horen, omhelzen wie je bent met je goede en minder goede kanten.

 Op het moment dat ik deze blog typ, staat Gideon naast me te schreeuwen dat ik stomme mama ben omdat hij geen film mag kijken. Een echte peuter,  en binnen vijf min. is die bui weer voorbij. Gelukkig heb ik een Happy day 😉

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *