Het is maar een fase..

Hoi!

Alhoewel er maar anderhalf jaar tussen Gideon en Boaz zit was ik al half vergeten hoe een echte 2 jarige is. Of heeft Boaz dat misschien niet zo extreem gehad? En Ruben had wel driftbuien maar hierbij vergeleken weet ik niet wat ik erger vind. Ook al is hij vanaf vandaag officieel 2 jaar, het gedrag is al een maand of 2 eerder begonnen..haha.

Ongelooflijk…echt gewoon…Nee is absoluut het favoriete woord BIJ ALLES. Schreeuwen en slaan als je het volgens hem verkeerde antwoord geeft. Wie het dichtste bij staat krijgt een aantal meppen. Of het nou één van zijn broers, de kat of wijzelf zijn, je zal er van lusten. Als hij iets wil moet dat gebeuren, en als hij iets niet wil zal hij het nooit gaan doen.

Bijvoorbeeld: We lopen een stukje, Gideon duikt een paadje op van een huis, ik wacht even laat hem het huis bekijken en zeg, ‘kom we lopen verder’   NEE!  ‘Oke, ik loop door, dan zie ik je thuis wel’ ( in de hoop dat hij dan gauw achter me aan komt) Boaz en Ruben deden dat altijd. Maar nee, demonstratief gaat hij zitten en kijkt me aan met opgetrokken wenkbrauwen en de blik bekijk het maar…  Oke,…dit is nieuw voor me..deze peuter puberteit heb ik nooit mee gemaakt en nu ga ik het mee maken..

Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk lastig vind! Het constante uitdagen…hij weet dat het niet mag en je aankijken en het dan toch doen met de blik ‘ik doe lekker wat ik zelluf wil’….zucht..ook dan zeg ik maar weer tegen mezelf..het is maar een fase..

Want als hij even later bij me komt en zegt, mama koesje? Dan smelt ik als hij me een kus geeft.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *