Houden van…

Hoi!

Alweer acht en een half jaar geleden gaven Ben en ik elkaar het Ja woord. Wat waren we jong zeg.. zwanger van Ruben en eigenlijk totaal onvoorbereid ( voor zo ver je het kan ”voorbereiden” ) stapten we het huwelijk in.

Omdat we zo jong waren was het voor mijn gevoel extra lastig.  En als je dan ineens werkelijk 24 uur per dag bij elkaar in huis zit en samen een kind hebt is het zo anders. De eerste verliefdheid gaat een beetje naar de achtergrond en dan komt het erop aan.. Voor ons was dat in ieder geval wel zo. Natuurlijk houd je van elkaar maar het echte verliefde ging eraf. En dan gaat het over in houden van.. in goede en slechte tijden, in voor en tegenspoed.

 Nou ik kan je zeggen tegenspoed en slechte tijden zijn er in overvloed. Soms zo erg dat ik me niet veel leuke momenten kan herinneren. Dat is natuurlijk onzin..maar soms voelt dat zo. En dat geld niet alleen voor mij maar ook voor Ben. Soms moeten we bewust gaan kijken naar de geweldige dingen die we samen delen en samen hebben. Met op nummer één natuurlijk onze prachtige kinderen!

Het is hard werken een huwelijk en elke dag moet je opnieuw ja zeggen tegen het avontuur waar je ingestapt bent. Soms is het lastig als je om je heen kijkt en ziet hoe ‘geweldig’ het bij de buren is en bij je beste vriendin gaat het ook zo lekker. En de gezinnetjes die op een zondag langs fietsen zien er al helemaal poepie gelukkig uit. Je kan dan denken..wauw ik zou dat ook wel willen. Maar vaak als je de werkelijkheid kent is het zo anders. Pas zei iemand tegen me: Steef staar je toch niet blind..het gras is nergens groener.

Het is waar..het gras is niet groener bij een ander…misschien voelt het zo, lijkt het zo..maar het is niet waar. Wat je ook leest in de bladen of ziet op tv. Second love..REALLY?!

Ja, het is soms moeilijk.
Ja, het is elke dag weer kiezen.
Ja, het is een uitdaging

Maar..

Ja, het is genieten.
Ja, het is alles samen delen.
ja, het is liefde

Er zijn altijd uitzonderingen…maar kiezen voor elkaar elke dag hoe dan ook…dat is pas echt Houden van..

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *