Ik voelde me trots

Hoi!

 ‘Mag ik zelf naar de klas mam’? Zegt Boaz steeds als we op het schoolplein aankomen. ‘Oke..ga maar’. ‘Kus’! ‘Veel plezier’!

Zucht.. net naar groep één en nu al niet meer mee de klas in. Ik doe het nog wel eens maar wat Boaz betreft hoeft het niet meer. Vanmorgen wilde hij dan ook wel erg graag zelf naar school lopen. Alleen zonder mama. Ik twijfel..maar hij heeft een grote broer en we wonen in dezelfde straat als school zo’n beetje..dus oke. ‘Ga maar’. ‘Yes’! ‘Ruub wij gaan samen naar school lopen’! ‘Mam mijn broer brengt me vandaag naar school’! Met glunderende ogen loopt hij te stralen door het huis. ‘Ruub wij gaan samen he’! ‘Ik hoef toch niet echt mee naar z’n klas te lopen he mam…’  Haha…Ruben heeft er ook veel zin in. Eigenlijk is hij daar toch ook wel te stoer voor om met zijn kleine broertje naar school te lopen. En dus vind ik het extra fijn dat hij het wel gewoon doet.

Nou daar gaan ze dan.. samen naar school. Ze rennen, ze lopen, ze blijven stilstaan om de paddenstoelen te bekijken. Wachten keurig bij de weg en rennen samen naar de overkant. Bij de tweede oversteek gaat het net zo. Bij Ruben bleef ik net zo lang op de weg staan totdat ik zeker wist dat hij op het schoolplein was aangekomen. Die gaat nu al een tijd zelf ( zonder controle 😉 ) Maar nu…ik bleef op de weg staan…tot ik zeker wist dat ze beide op het schoolplein stonden.

Jeetje…ik voelde me trots..trots dat Boaz zo zelfverzekerd was dat hij zelf wilde gaan. Trots dat Ruben zijn trots opzij zette en samen met zijn broertje naar school liep. En tegelijkertijd voelde ik me een beetje verdrietig… een klein beetje..de jongens worden groot..en het gaat snel. Ik zwaai nog even..ook al kijken ze niet.

Maar als ik de kamer weer binnenloop zie ik Gideon daar zitten op de bank met z’n bart smit boek. En dan ben ik voel ik me weer trots..Wat ben ik blij met deze drie wilde, lieve, gekke, schatten! Ik pak Gideon op schoot en knuffel hem eens flink. Voor ik het weet loopt hij straks ook zelf naar school.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *