Lelijke woorden die heen en weer werden geroepen

Ik weet niet of je het herkend? Ruzie maken in je hoofd? Ruzie maken met mensen waar je al een hele tijd wat tegen wil zeggen maar het niet doet om de lieve  vrede te bewaren? Of met iemand die je eigenlijk niet wil kwetsen?

Toen ik vanmorgen aan het stofzuigen was betrapte ik mijzelf op ruzies. Ruzies die zich afspeelden in mijn hoofd. Lelijke woorden die heen en weer werden geroepen. Dat ik zo klaar ben met bepaalde dingen.

Dan weet ik dat mijn hoofd overloopt. En dat gebeurd bij mij regelmatig. Nu weet ik ook wel waar  het op dit moment aan ligt. De vakantie, ruziënde kinderen, m’n hormoonhuishouding is een potje. Kortom te veel prikkels. En het lukt me even niet om ze op een goede manier te verwerken.

Ik vraag me weleens af. Of dit rare hoofd van mij, dat gekke brein ooit nog wel eens normaal zal gaan functioneren. Dat ik gewoon op een dag wakker word en alles normaal is. Dat ik, als ik vrolijk naar bed ga niet als een chagrijnige kip zonder kop wakker word. Dat ik makkelijker prikkels en 3000 gedachten tegelijkertijd kan verwerken. Dat mijn lontje niet van één meter naar een millimeter gaat in een fractie van een seconde. Dat als Ben mij halverwege de ochtend appt om te vragen hoe het gaat, ik gewoon kan zeggen het gaat goed ipv, ik trek het even niet.

Soms vind ik het zo, zo vermoeiend om mij te zijn. Vind ik mezelf maar een ingewikkeld en onuitstaanbaar figuur. Een enorme zeur… bah!
Ik weet dat het allemaal niet zo zwaar is, zoals ik het nu ervaar, maar op sommige dagen lijkt het gewoon donker in mijn hoofd,

En dan pak ik de bijbel, elke dag proclameer ik wie ik ben ik Christus. Elke dag lees ik die lijst hardop voor. En het laat mij zien wie ik ben en welke waarheden over mij juist zijn.

1 Kor. 6:20  Ik ben gekocht en betaald. Ik ben Gods eigendom. 

Dat is één van mijn favoriete regels. Ik ben Zijn eigendom. Wat betekend dat ik het allemaal niet alleen hoef te doen. Ik ben van Hem, en dus ín Hem. Ik mag Hem vragen om hulp, om leiding, om troost en nieuwe kracht. 

En dan de laatste regel van het blad

Fil. 4:13 Ik ben in staat om, in de kracht Christus, alle dingen te doen. 

Hoe fijn is dat! Door Zijn kracht ben ik in staat alles ( ja echt alles) te doen. Wat opnieuw betekend dat ik niet alleen hoef  te struggelen met mijn eigen ik. Alles mag ik in Zijn handen leggen. Ook als ik ruzie maak met de halve wereld omdat mijn hoofd overloopt. Als ik heb geschreeuwd tegen de kinderen. Mag ik opnieuw beginnen en weten dat ik in Hem alles aan kan. Met Zijn kracht. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *