Maak u geen zorgen voor de dag van morgen.

Ik wil graag wat met jullie delen, iets wat ik best persoonlijk vind. En waarvan ik eigenlijk niet goed wist of ik het wel wilde delen.
Maar toch heb ik het gevoel dat het goed is om het wel te doen.

Ben is bij ons degene die werkt. En dus het geld verdient. Zo is het al geweest vanaf het moment dat wij samen zijn. We hebben er samen ook vrede mee. Ben vindt het fijn dat ik zoveel bij de kinderen kan zijn, en ik ook. Hij heeft een baan waar hij erg blij mee is en waarin hij kan groeien. Dus ook dat zit goed.

Nu hebben wij het niet altijd even breed. Soms hebben we een meevaller of juist een aantal tegenvallers en dat kan echt voor veel stress zorgen. Nog tot voor kort werd ik compleet opgeslokt door de stress van het niet genoeg geld hebben om bijv. boodschappen te doen. Het nekte me echt. Dat maakte me niet echt een leuk mens.

Maar zoals ik veel meer dingen heb geleerd ( en nog steeds leer) de laatste tijd. Heb ik ook geleerd dit los te laten.

Een paar weken geleden checkte ik onze bankrekening, wat ik eigenlijk elke dag wel even doe. En ik zag dat er nog precies 0.47 cent op onze rekening stond. We hadden nog een week te gaan voordat Ben z’n loon zou ontvangen. En dus ook nog voor een week boodschappen moesten halen. Waarin ik normaal zou flippen…HOE GAAN WE DIT DOEN!! Stress, gedoe, chagrijnige Stefanie enz.

Bedacht ik me dat ik wilde vertrouwen. Oke, we hebben nog eten tot donderdag dat is nog vier dagen. Tegen die tijd zien we wel weer hoe we het gaan oplossen. Ondertussen bad ik die dagen steeds dat mijn vertrouwen zou blijven en dat ik het van God wilde verwachten.
Ik heb er verder met niemand over gepraat want ja.. ik vind het lastig. Niet dat ik mij ervoor schaam..maar het komt heel dichtbij.

Toen kreeg ik woensdag avond ( maar ik las hem donderdag ochtend) een appje van m’n moeder: Check je rekening één dezer dagen. 

Wat bleek…mijn oma had geld overgemaakt naar mijn moeder voor ons. 

Ik moest huilen! Ik heb mijn oma huilend opgebeld met het hele verhaal. En was haar zo dankbaar.

Ik heb God gedankt! Het is zo wonderlijk hoe Hij werkt. Hij voorziet en zorgt.


Mattheüs 6:25-27   Ik geef u deze raad: maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan voedsel! En uw lichaam belangrijker dan kleding! Let eens op de vogels. Die maken zich geen zorgen over wat zij moeten eten. Zij hoeven niet te zaaien of te oogsten of te bewaren, want God geeft hun wat ze nodig hebben. U bent voor Hem toch meer waard dan de vogels! Al die zorgen maken uw leven geen dag langer. 

Mattheüs 6:33-34  Geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de hoogste plaats in uw leven. En al het andere zal u dan  geschonken worden. Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Elke dag heeft al genoeg aan zijn eigen problemen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *