Omdat ik het ben

Hoi!

Toen ik 8 jaar was scheidde mijn ouders. Ik was nog best jong, wat houdt scheiden in? Dat ik verdrietig was is zeker. Papa hoorde bij ons te zijn en niet ergens anders. Ik wilde niet verhuizen en weg bij al m’n vriendinnetjes. Ik was boos! Ik snapte niet waarom we in de steek gelaten werden. Wat was er gebeurd? Had ik iets verkeerd gedaan?

Ik heb sinds die tijd veel moeite om mensen en voornamelijk mannen te vertrouwen. Bang om in de steek gelaten te worden. Want ja bij ons was dat immers ook gebeurd. Toen ik wat ouder werd en vriendjes kreeg was ik altijd erg aanhankelijk omdat ik het fijn vond dat er iemand was die me leuk vond en gek op me was. Maar tegelijkertijd doods bang weer verlaten te worden. En dat gebeurde…meerdere malen..

Zelfs nu ik getrouwd ben, ben ik nog elke dag bang in de steek gelaten te worden. Elke dag, ben ik bang dat mijn man niet thuis komt omdat hij niet meer bij mij wil zijn. Elke dag, ben ik bang dat hij zal zeggen, ik ga bij je weg. Dat is lastig voor mij, maar ook zeker lastig voor mijn man… Maar dat wantrouwen en die angst komen van een klein meisje van 8 jaar..die in de steek gelaten werd.

Ik ben een volwassen vrouw. Ik ben een moeder en een echtgenoot. Maar die pijn van dat 8 jarige meisje kan me soms zo overvallen. Dat ik weer die woede voel en het verdriet. De angst dat het mij ook zal overkomen. Dat ik niet goed genoeg zal zijn voor mijn man. Dat hij liever bij iemand anders is.

Of dat ooit over zal gaan weet ik niet..maar ik weet met mijn verstand dan ik met een man ben getrouwd, die niets liever wil dan bij mij zijn. Hij mist me al als ik een uurtje weg ben. En dat doet me goed. Te weten wat er iemand thuis om me wacht die graag wil dat ik er ben. Die van mij houd omdat ik het ben.

Ik hou van je Ben.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *