Ruben heeft een feestje..

Hoi!

Ruben heeft een feestje..

Ik stap op de fiets met voorop en achterop teveel extra kilo’s voor een moeder zonder conditie. En ja die kilo’s zijn Boaz en Gideon. Dat je amper vooruit kan komen omdat je er voorop ééntje hebt die steeds aan het stuur trekt en achterop die heen en weer wiebelt. Kortom opstappen is al een uitdaging op zich. Als je dan eindelijk opgestapt ben is er nog een oudste jongen. Die het maar niet lukt om op z’n fiets te stappen en na twee verwoede pogingen zijn fiets neer smijt en roept: ik bel het wel af!

Ik ben niet heeeeleeemaal die fiets op geklommen om vervolgens weer af te stappen, dus hup je fiets weer op ik help je wel. Nou vooruit, na de vierde poging zit hij dan eindelijk en kunnen we wegfietsen. Moet je na gaan dat ik toen al ongeveer tien minuten bezig was,, en dat was alleen nog maar op weg te komen. Maar goed, eenmaal fietsend gaat het goed. Ik zorg er voor dat we nergens hoeven te stoppen en meteen kunnen doorfietsen..dat opstap drama wil ik liever niet nog eens.

Wat ben ik een fanatiekeling denk ik zelf. Nergens last van kan lekker door fietsen en de zon schijnt ook nog. Heerlijk! Ruben fiets ongeveer 3 meter achter me te hijgen en te zuchten:  hoe ver moeten we nog?! We zijn er zo, nog eventjes. Gideon is luid aan het bellen en Boaz schreeuwt wat teksten van tekenfilms in m’n oor wat op zich wat minder aangenaam is.

Ruben afgeleverd en ik draai me weer om, om weg te fietsen. Na ongeveer 100 meter voel ik m’n boven benen branden…NEE! niet nu! Ik moet nog wel even…ik heb dus toch echt geen conditie..het leek zo leuk en gezellig. Ineens zie ik een vader van school dichterbij komen met de auto..Hoi, als ik had geweten dat jullie op de fiets gingen had ik Ruben zo mee kunnen nemen. Ik wil hem wel mee terug nemen de fiets kan wel achterin. IK juichte van binnen en deed een vreugde dansje ( in m’n hoofd dan) Ja, graag! zei ik.

Toen ik door fietste besefte ik me dat ik er waarschijnlijk erg wanhopig uit heb gezien dat zo’n vader mij dan komt helpen. Maar echt wat fijn! En o wat slecht dat ik niet eens een stukje kan fietsen zonder pijntjes en flink gehijg…

Ik moet echt vaker op de fiets stappen…

Liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *