Stefanie je bid voor een wasmachine?? Serieus?

Toen ik zaterdag aan het eind van de middag de zoveelste was uit de wasmachine wilde halen. Was het nog drijfnat.. hmm vast niet goed gecentrifugeerd. Het filter even checken, en een extra rondje centrifugeren. Ik liep weer naar beneden en na een kwartiertje wilde ik de was in de droger mikken.

Nog zeiknat?! Zucht. Dit keer blijf ik er even bij staan. Check het filter opnieuw en zet hem weer op centrifugeren. Ja, hij doet het toch echt? Althans hij begint met pompen. Hij draait twee rondjes om vervolgens tien minuten  gewoon niks meer te doen. 

Hij is kapot.

Een gezin van zes, zonder wasmachine. Oké, geen ramp. We gaan morgen naar m’n schoonouders dan neem ik de was wel mee en draai ik er daar zo veel mogelijk door.
Hm… gisteravond plaste Gideon in z’n broek en Hadassa spuugde der hele outfit onder. Dan is het toch wel heel erg fijn als je moeder dichtbij woont die het wasje komt halen en wil wassen.

Ik had in paniek kunnen raken. Dat deed ik drie jaar geleden toen onze wasmachine stuk ging en we een nieuwe moesten kopen. Ik overzag het niet. Ik zag alleen maar het enorme bedrag van een nieuwe wasmachine en waar moet ik met al onze was heen?!
Maar in plaats van in paniek te raken, ging ik in gebed En ja, ik dacht ook echt wel even, ‘hij is net nieuw kom op zeg’! ‘ik ben er zuinig op, stom ding’!

En meestal als er dingen gebeuren waarin in het even niet overzie. Of  iets niet wil of er zorgen op spelen. Zeg ik vaak kort “Heer U weg, U wil”. En dat soms een paar keer achter elkaar.

En nu kan je denken? Stefanie je bid voor een wasmachine?? Serieus? Maar geloof me. Het helpt. Zonder het uitspreken van dat korte gebedje had ik niet rustig kunnen blijven. Had ik mijzelf in zorgen gewenteld en was ik nu waarschijnlijk al totaal overstuur geweest.

Hoe makkelijk is het om jezelf te overstelpen met zorgen? Het is makkelijker om toe te geven aan rot gevoelens. Dan om sterk te zijn. Als het moeilijk wordt zeggen we ( als ik voor mijzelf spreek) al gauw  ‘Laat maar zitten’. In plaats van ‘Ik ga er voor, ik los dit op’. 

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat eigenlijk bij zoiets iets ‘kleins’ als de wasmachine die stuk is. Je ook mag vragen aan God of Hij je wil helpen. Te overzien, rustig te blijven, vragen om vertrouwen met wat Zijn plan is.

Nu ik het zo op schrijf klinkt het best gek. Bidden voor een wasmachine. Maar ik doe het toch. Want volgens mij wil God niets liever dan dat je AL je zorgen aan hem geeft. Dus ook die kapotte wasmachine, lekke fietsband of een trein die niet rijdt.

P.s Vanmiddag komt er een monteur! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *