Uniek.

Hoi!

We leven in een wereld waar je al van jongs af aan moet voldaan aan bepaalde eisen. Al als baby word je ‘gekeurd’ en word je tussen allerlei gemiddelden gegooid. Als je iets boven de lijn gaat ben je Oee iets te zwaar, of oee iets te klein. Omdat je niet precies zo groeit als de curve aan geeft ben je al anders. En maken ouders zich ook nog zorgen ook.

Zo ging ik pas met Boaz naar het consultatie bureau waar we er achter kwamen dat z’n lijntje voor gewicht iets boven het gemiddelde lag. En ik de vraag kreeg of hij wel genoeg beweegt en wat hij zoal eet..ik was met stomheid geslagen! KIJK NAAR HEM! Wilde ik haast roepen. Hij is het meest beweeglijke kind wat er hier rondloopt. Ik vond het echt idioot.. En maakte me dus ook echt bewust dat kinderen al jong als ze zijn aan allerlei dingen moet voldoen. Hoe groeien onze kinderen op? Je bent buiten de curve dus je bent niet normaal?

Dat jonge meiden zich rot voelen omdat ze alleen maar super dunne dennen zien op tv en in tijdschriften. En denken dat, dat het ideaal is. Dat je er maar bij hoort als je, je haar zus of zo hebt. En als je geen merkkleding hebt je een loser bent. En jongens natuurlijk net zo!!

Je ‘moet’ overal maar aan voldoen. Zo wil ik niet dat mijn jongens opgroeien. Ik wil ze leren dat ze waardevol zijn. Ook zonder merkkleding of het juiste kapsel. Ik leer ze dat ze niet mee moeten pesten maar juist moeten helpen. Dat ze er mogen zijn, juist omdat zij het zijn. Dat ze Uniek zijn, en daarom zo bijzonder.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *