Waar was mijn vertrouwen? Verloren, weggewaaid met een zacht briesje mee.

Ik heb het boek ‘Strijd in je denken’ van Joyce Meyer gelezen.

En hoewel ik haar soms niet echt kan uitstaan met alles wat je maar ‘moet’ doen. Waar ik gewoon ronduit de kriebels van krijg. Heeft dit boek echt een heleboel goede dingen.

Het maakt je heel bewust van hoe je nou eigenlijk denkt? Want sta je er wel eens bij stil wat er eigenlijk allemaal in je hoofd om gaat? Hoe het daar komt en wat je er vervolgens mee doet?

Het boek heeft mij echt aan het denken 😉 gezet. Ik ben mij veel meer bewust geworden van wat ik denk. En wat ik toe laat. Zijn deze gedachten in overstemming met wat de Heer over mij denkt? Zijn deze gedachten in overstemming met Gods gedachten?

Hoe makkelijk laat ik dingen waar ik al mee heb afgerekend weer terug komen. En mij weer vastleggen terwijl ik al vrij ben?

Ik heb geleerd na aanleiding van dit boek dat het zo onwijs belangrijk is om je te verdiepen in wat de Heer over mij zegt. Wat Zijn waarheid is over mij. Mijn vorige blog…zo ontzettend verdrietig en depri als ik dat weer terug lees. Terwijl ik nu denk…er was een strijd in mij gaande, en daar moest ik uit komen.

Ik was mij er niet van bewust hoeveel negatieve en slechte gedachten over van alles en nog wat dag en nacht mijn hoofd rond tolde en ik daar ook in was gaan geloven.

“Kijk nou eens hoe zielig ik ben, en hoe zwaar ik het heb. Ik moet zoveel dingen alleen doen. De kinderen luisteren niet. Ben luistert niet. Verander ze toch”. “Ziet U dan niet  hoe erg ik het heb, mijn hele hoofd is in de war en ik weet niet hoe ik eruit moet komen.”

Waar was mijn vertrouwen? Verloren, weggewaaid met een zacht briesje mee.

Dit liet mij heel duidelijk zien dat wij een strijd voeren. En niet hier op aarde. Maar boven.

1 Petrus 5:8  Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een briesende leeuw, op zoek naar een prooi. 

Ik ben blij te zeggen dat (opnieuw) weet dat ik geliefd ben. Dat ik mag zijn wie ik ben. En dat dat goed is. Dat ik alles aan Zijn voeten mag leggen en het daar mag laten. En dat wil nu niet zeggen dat ik nu geen dips en strijd meer heb. Maar hoe meer ik in de bijbel lees en blijf proclameren wie ik ben in Christus.. ik veel sterker sta.

Als je moeiten kent. Verdriet hebt. Boos bent. Je niet geliefd of eenzaam voelt. Bid. Onophoudelijk. In elke situatie. Laat het over aan Hem die jou gemaakt heeft. Probeer niet zelf van alles te bedenken maar wacht. En terwijl je wacht dank Hem voor de dingen die Hij gedaan heeft en gaat doen.

Filippenzen 4:13 Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *