Wat is nog echt?

Hoi!

Op  internet zie je al die blije berichten,leuke selfies, gelukkige gezinnen  ( ik doe er zelf ook gezellig aan mee ) en lijkt het soms alsof het gras overal groener is. ‘Wauw die zien er gelukkig uit’, ‘ Wat zou ik er ook graag zo uit zien’,  ‘Die hebben echt alles’!

Ken je dat? Ik wel! Maar als ik naar mezelf kijk…hoe kijken mensen naar mijn foto’s en naar mijn berichten en is het wel zo echt als het lijkt? Want ik kan een masker opzetten en zeggen dat het ‘prima’ gaat terwijl ik me eigenlijk ontzettend rot voel. Ik kan een leuke foto plaatsen van ons gezin terwijl we net daarvoor elkaar de haren invlogen om 1 of andere stomme reden.. Denk je daar ook wel eens over na?

Wat is nog echt? En..ik dat vraag ik mezelf ook af. Proberen we ons zelf zo leuk mogelijk te presenteren op het internet maar in het echte leven is het lang zo leuk niet? Ik vind het leuk om van alles met jullie te delen en te laten zien hoe het gaat en wat ons bezig houd. Maar horen daar dan ook juist niet de down momenten bij? Ik wil niet zeggen dat je, je hele hebben en houden op internet moet zetten..maar is het leven niet meer dan glimlachen en leuk doen?

Ik kan je zeggen dat ik geregeld momenten heb dat ik gillend gek word als de jongens voor de zoveelste keer elkaar de haren invliegen. Dat ik kapot ben aan het einde van een dag politie agent spelen. Dat ik wel kan janken als ik mezelf in de spiegel bekijk. Dat een huwelijk keihard werken is. Dat het leven van een ander altijd leuker lijkt. Dat ik het gewoon even niet meer zie zitten.

Heeft iedereen niet zulke momenten? Vast wel. Maar soms kan je, je er zo eenzaam in voelen omdat je omringd wordt door happy faces op het internet. Althans zo ervaar ik het.

Voor iedereen die, die momenten ook ervaart.. en zich soms alleen voelen. Weet dan dat er achter die happy faces ook niet happy faces verschuilen. Een masker is makkelijk opgezet..

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *