Wil ik ook zo zijn?

Hoi!

 Doe ik het wel goed? Een vraag die ik me zelf regelmatig stel. Ben ik niet te streng? Ben ik niet te makkelijk? Ben ik wel consequent genoeg?

Onzekerheid over het moeder zijn..daar heb ik toch regelmatig last van. En helemaal als ik begin met vergelijken. Dan zie ik een andere moeder en zie ik veel dingen ik graag ook zo zou willen. Of dingen die ik misschien wel net zo doe en daar juist vanaf wil.
Wat blijft zij rustig, wat zijn haar kinderen rustig, wat ziet zij er relaxed uit,  wat doet zij leuke dingen met de kinderen, allemaal dingen die m’n gedachten wel eens passeren.

Maar dan vraag ik mezelf af: Wil ik dan ook zo zijn? Wil ik mezelf in allerlei bochten gaan wringen om maar ‘de perfecte moeder’ te zijn. Bestaat er wel een ‘perfecte’moeder? Soms lijkt het wel zo. Als ik foto’s zie of als ik verhalen lees of gewoon een moeder zie die super verantwoord alles uitlegt en  geduld heeft tot het uiterste.

Ik ben er inmiddels wel achter dat er geen perfecte moeders zijn. Dat iedere moeder wel eens uitvalt naar haar kind, of een dag de tv aan heeft staan omdat ze gewoon even geen puf heeft. En zo zijn er nog zoveel dingen om op te noemen. Iedere moeder doet het op haar eigen manier omdat ze denkt/vindt dat, dat het beste is.

Dus de vraag wil ik dan ook zo zijn? Nee, dat wil ik niet! Maar zou ik wat dingen aan mezelf willen veranderen? Ja soms wel. Ik weet dat ik als moeder alles voor mijn kinderen zou doen, en ja ik kijk achteraf wel eens terug met de gedachte ‘dat had ik beter anders kunnen doen’. Maar wie heeft dat nou niet?

En voor iedereen die hier ook wel eens mee zit. Weet dat eigenlijk iedere moeder hier wel eens last van heeft. Ja, ook die enorm leuk uitziende met ‘perfecte’ kinderen en een geweldig sociaal leven waarbij alles in balans is ( lijkt) moeder! Probeer niet te vergelijken maar kijk naar hoe leuk jij bent als moeder en naar de goede dingen die jij doet omwille van je kinderen!

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *