Zelfs in mijn eigen huis

Hoi!

Zie ik er wel goed uit, heb ik de juiste kleren wel aan, praat ik niet te hard, praat ik  niet teveel. Zit m’n haar goed, is dit wel goed, is dat wel goed.

Over straat lopend/fietsend, vraag ik me altijd af hoe ik over kom op iemand anders. Wat ze van me denken. Wat iemand van mij denkt als ik praat als ik zit als ik loop. Hoe kom ik over. Wat vinden ze van mij. Zouden ze me aardig vinden? Zouden  ze  me een bitch vinden? Het beheerst me. Ja..ik ben er altijd mee bezig. Eigenlijk continu op zoek naar goedkeuring. Voldoe ik aan het beeld wat een ander van mij heeft? Of doe ik het slecht? Zij doet het zoveel beter, waarom kan ik dat niet?

Als ik in een openbare ruimte ben, of bij school sta heb ik er veel last van. Doe ik het wel goed. Wat doe je goed? Vraag je, je misschien af.. Nou alles. Sta ik goed, praat ik goed, ben ik niet te opvallend. Moeite met mijn mening geven en meestal maar met iedereen mee praten zodat er niemand boos wordt. Of mensen die voorbij ons huis lopen..wat voor mening hebben zij als ze naar binnen kijken?

Dit was ik…

Nu, gaat het veel beter. Veel beter. Ik ben nog steeds erg gevoelig voor de mening van een ander. En kan me echt verdrietig voelen als iemand iets tegen mij zegt wat negatief is. En het me aantrekken als ik een vuile blik van iemand krijg. Maar ik mag gewoon mezelf zijn.

 Tja, dan maar geen make-up op als ik de deur uit ga en een bungelend knotje op mijn hoofd. Ik doe echt mijn best om op te komen voor wie ik ben. En dat gaat de ene dag beter dan de andere. Maar ik kan weer gewoon mijn dingen doe zonder dat ik continu het gevoel heb dat de halve wereld mee kijkt over mijn schouder. Zelfs in mijn eigen huis. En dat is heerlijk.

Hierin groeien moet ik zeker nog. En ik denk dat onze kinderen mij daar goed in helpen door gewoon kind te zijn. En te zien hoe heerlijk het is om jezelf te zijn zonder dat je, je kapot geneert over hoe je de dingen doet. Wat dat betreft kan ik nog heel wat van ze leren 🙂

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *