De kracht van tevredenheid

Ik ben geabonneerd op het YouTube kanaal van Joyce Meyer daar kijk ik meestal dagelijks preken van haar. En eigenlijk elke keer word ik daardoor weer ontzettend aangesproken. De dingen die zij verteld zijn zo waar, duidelijk en zeker niet altijd makkelijk om te horen maar wel iets wat mij ontzettend helpt ( ook al vind ik het soms lastig)

De laatste preek die ik keek heette de kracht van tevredenheid. En ik kan je zeggen dat ‘ie enorm binnen kwam. Want wanneer ben ik tevreden? Wat wil ik allemaal graag voordat ik tevreden kan zijn?

Kan ik tevreden zijn wanneer:

  • We altijd in dit huis blijven wonen?
  • Ik altijd dit lichaam zal hebben?
  • Hadassa zich niet verder zal ontwikkelen?
  • We altijd een bepaald bedrag per maand te besteden hebben?
  • Ik niet verder zal veranderen in mijn doen en laten?

Gewoon zomaar een opsomming van dingen die als eerste bij mij op kwamen. Want kan ik dat? Wanneer we meer geld te besteden hadden zou ik dan tevreden zijn? Wanneer Hadassa morgen ineens praat zou ik dan tevreden zijn? Of zou er wel weer een ander “probleem” tevoorschijn komen waar ik toch eigenlijk wel van af wil.

Ik wil leren tevreden te zijn met wat ik nu heb. Met wat ik nu kan omdat ik God heb. Ik mag zeker vragen, bidden om meer mooie plannen die ik graag in vervulling zou zien gaan. Maar ik mag tevreden zijn op de plek waar ik nu ben. Ik ben niet meer waar ik was en ik ben nog niet waar ik moet zijn. En zolang ik God blijf zoeken weet ik dat Hij mij op Zijn tijd zal helpen en zegenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *