De plant

Ik heb er lang over getwijfeld of ik dit hier wilde delen en als ik het wilde delen hoe ik het dan op moest schrijven. Ik heb gewoon heel sterk het gevoel dat ik dit nu moet delen. Ik heb geprobeerd het zo goed en duidelijk mogelijk over te brengen.

Mijn zusje ( Esmee) heeft een jaar op een bijbelschool gezeten. Daar leerden ze ook profeteren ( Profeteren is het verkondigen of uitspreken van een boodschap van God door een werking van de Heilige Geest) In de periode dat het met Hadassa niet goed ging heeft ze voor mij al eens een mooie profetie uitgesproken over de situatie en dat heeft me erg goed gedaan. Ik moet ook eerlijk zeggen ik ben echt een fan van profeteren..het kan je zo opbouwen en geven wat je op dat moment precies nodig hebt, maar dat een terzijde.

Een tijdje terug kreeg ik een spraak bericht op mijn telefoon. En die begon ik te luisteren, ik herkende de stem in eerste instantie niet maar later las ik onder het bericht dat het een vriendin was van Esmee. Die had gevraagd of ze nog voor iemand mocht profeteren..en ze zij dat ik het wel wilde. Klopt!

Ze vertelde over een plant. Een mooie sterke plant die stond in een woonkamer. Er zat een pipetje bij voor water. Ze vertelde dat de plant goed verzorgt moet worden. Genoeg water, genoeg zon, of misschien wat minder water en genoeg voeding.  Ze vertelde daarbij dat de plant zich gefrustreerd kon voelen omdat iedereen de plant wel ziet en ze vinden hem wel mooi maar ze denken er niet aan om hem te verzorgen en leven langs de plant heen. Waarna ze zei, weet dat wanneer de plant niet gezien wordt en de mensen langs lopen God de plant wel ziet. Hij geeft de juiste voeding, Hij haalt de plant uit de zon, geeft de plant water. Hij zorgt voor de plant. Je bent afhankelijk van hem. Hij woont ook in het huis. God zorgt ervoor dat de plant niks te kort komt. Ook al lijkt het soms wel zo omdat iedereen maar langs loopt en niet let op de plant. God is de enige die op de plant let. 

En ze sloot af met de woorden: Jij bent de plant en God ziet wat jij het meeste nodig hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat Hij je vergeet. Alles wat je nodig hebt geeft Hij jou. Andere mensen kunnen je misschien vergeten of niet genoeg opletten wat je nu eigenlijk nodig hebt. Maar God is daar voor jou, dus Hij zal er voor zorgen dat je niks te kort komt.

 

Ik zat op de trap in de gang en ik huilde (hard). En eigenlijk was het enige wat ik zei; Dank U dat u mij wel ziet en voor mij zorgt. 

Tot aan deze dag houd ik me daaraan vast. Het wil niet zeggen dat ik me dan heel goed voel meteen wanneer ik daar aan denkt wanneer ik in een dal zit. Maar het herinnert mij eraan dat er maar één bron is voor mij. De enige die mij echt ziet, mij kracht geeft en weer doet opstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *