Dus ik zal nooit perfect worden..?

Wanneer ik schrijf over mijn geloof. Of wanneer ik het zo op mijn hart heb om te delen over Zijn liefde. En ik het wel van de daken kan schreeuwen. Dan ben ik bang, dan denk ik automatisch: wat zullen de mensen wel niet van mij denken. Bang voor veroordeling elke keer weer, het wordt niet echt makkelijker of zo. Maar voor Hem wil ik uit mijn comfortzone stappen. Want ik schrijf niet zodat ik me gemakkelijk kan voelen. Ik schrijf omdat er diep van binnen een verlangen in mij ligt om mensen te vertellen over Jezus. 

 

Perfecte vrouw

Hoe vaak denken we als vrouwen ( ik wil het even specifiek over vrouwen hebben) dat we ergens niet aan voldoen? Aan een bepaald beeld, van de ‘perfecte vrouw’, ‘perfecte moeder’, ‘perfecte dochter/zus/tante/buurvrouw’ enz…

En juist als christen-vrouw wil je het zo graag goed doen. Het goede voorbeeld geven, de juiste dingen doen. En vooral niet falen, want wat zou iemand anders daar van zeggen/vinden?! Want is het niet dat wanneer je christen bent je dan nooit meer fouten maakt?

Absoluut niet!

Dagelijks maak ik fouten

Vaak worden we ons wel bewuster van onze fouten omdat Gods Geest in ons woont die ons laat zien wat goed en fout is. Maar dat wil niet zeggen dat er geen fouten meer gemaakt worden. Joh, dagelijks maak ik fouten. Snauw ik naar de kinderen, maak ik een vervelende opmerking naar iemand, denk ik een gemene gedachte, roddel ik, heb ik vooroordelen en noem het maar op. En soms allemaal op één dag. Dus nee, christen zijn brengt geen perfectie met zich mee.

Dus ik zal nooit perfect worden..? *voelt zich lichtelijk beroerd worden* 

Nope, nooit zal ik perfect worden.

Hij ziet Jezus

Maar weet je wat zo mooi is. Ik ben gemaakt door God precies zoals ik zijn moest. En Jezus is voor mij gestorven omdat Hij wist dat ik nooit perfect zou kunnen worden. En dus ook nooit bij God zouden kunnen komen. Maar doordat Jezus’ bloed  gevloeid heeft, ziet God mij als volmaakt. Als perfect en heeft Hij mij aangenomen als Zijn eigen kind. Want als Hij nu naar mij kijkt, ziet Hij Jezus.

Dus hoe heerlijk is het te weten dat je nooit perfect zult zijn…

Want je bent het al.

 

 

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle