“Niet omdat moet, maar omdat het kan”

Om mij heen zie ik zoveel mensen die op zoek zijn naar geluk, naar rust, balans. Ze sporten zich suf, smeren met oliën, volgen mindfulness cursussen of kopen een nog groter huis of. Op zoek naar iets wat hun leven kan vullen.

Want tegenwoordig ‘moet’ het leven leuk zijn. Snel, gezellig en vooral niet te ingewikkeld. Wanneer ik morgen een nieuwe televisie wil bestel ik die gewoon en hup binnen 24 uur wordt ie geleverd. Een killer body is een must, op elke hoek van de straat kun je wel iets kopen wat je een ‘mooier lichaam zal geven’ en je, je eindelijk echt goed zult voelen. Hoe succesvoller je wordt hoe beter je leven zal zijn. Je kunt op internet een liefje vinden naast je huwelijk want ja het moet wel spannend blijven. “Niet omdat moet, maar omdat het kan”

Ik snap wel dat er juist in deze tijd zoveel jonge mensen zijn die niet weten wat ze met zichzelf aan moeten, niet weten wie ze nu echt zijn en waar ze voor staan. Je wordt vanaf je geboorte beoordeeld op hoe ‘goed’ je alles doet. De televisie en het internet verleggen de grenzen steeds verder. Alles moet maar kunnen en niets is meer raar. Normen en waarden zijn soms zo ver te zoeken. Want wat is nog normaal? Nou ja op zich maakt dat niet uit want iedereen geeft toch zijn mening wel. En vaak zonder schaamte en graag met een beetje pit. Grenzen vervagen…snel.

Ik vraag me wel eens af waar ik zou zijn zonder mijn geloof. Los van God zoekende naar liefde, balans, rust. Waar zou ik die vinden, waar zou ik zoeken? Ik weet dat ik zonder God niks kan doen, niet tevreden kan zijn en zeker nooit rust zal vinden. Ik ben dankbaar dat ik als jong meisje al mocht opgroeien met het geloof dat God er was en is en van mij houdt. En ook al is mijn leven verre van perfect ik weet waar ik moet zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *