Voordat ik er erg in heb zing ik in gedachte.

Na een fijne dag en het avond eten besluit ik dat het tijd is voor een Bijbelverhaal. Een gewoonte ik te lang heb laten versloffen terwijl ik weet hoe goed het is voor de kinderen om regelmatig verhalen uit de Bijbel te horen.

Als ik vraag of het boek ( de Bijbel op tafel) gepakt kan worden door één van de jongens wordt dat niet bepaald leuk ontvangen.

Ik begin te lezen. Het gaat over het verhaal van de bruiloft in Kana waar Jezus water in wijn verandert. Hadassa huilt en schreeuwt, ik lees rustig door ook al is ze het aan tafel zitten zat. Boaz doet alles behalve opletten. En ik voel van binnen dat ik op het punt sta te exploderen. Ik wil gewoon zo graag dat ze dit horen, dat ze naar me luisteren. Ik wil ze iets leren met ze in gesprek gaan.

Maar in werkelijkheid wil iedereen van tafel, en is er een peuter die schreeuwt in mijn oor omdat ze er zat van is. Terwijl ik vroom aan lezen ben snauw ik om me heen. En ineens zie ik mezelf gewoon zitten. ‘Waar ben je nou mee bezig Steef’ ? Op dat moment gaat de telefoon. De laatste druppel.

Ik sla het boek dicht. “Laat maar, ga maar van tafel, en iemand neem die telefoon op”.

Met een boos en teleurgesteld hoofd sta ik boven de wasbak. Ik voel de schaamte en het falen. Ik had ook gewoon een ander moment uit kunnen kiezen? Of rustig kunnen blijven? Wat voor voorbeeld geef ik de kinderen nu ?

Voordat ik er erg in heb zing ik in gedachte.

Vind rust mijn ziel, in God alleen. Ken Zijn kracht, vertrouw Hem en wees stil. Als de oceaan haar krachten toont. Zweef ik met U hoog boven de storm. Vader, u bent sterker dan de vloed. Dan word ik stil U bent mijn God!

Ik ben niet perfect ook al zou ik dat graag willen zijn. Ik doe nog zoveel dingen niet zoals ik het zo willen. Maar wanneer het mis gaat mag ik rust vinden bij God. Vragen om vergeving wetende dat Hij het vergeeft, vergeet en nog steeds van mij houdt.

2 thoughts on “Voordat ik er erg in heb zing ik in gedachte.”

  1. God vergeeft jou wel, maar vergeef ook zeker jezelf! ❤ Zeer herkenbaar overigens van toen onze kinderen nog klein waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *