Blij, verdrietig, moe, maar ontzettend trots!

Even ontspannen tussen het heen en weer gevlieg naar het ziekenhuis.  Ik ga lekker in een warm bad met een berg schuim. M’n telefoon gaat mee, want sinds Hadassa op de ic ligt kan ik gebeld worden voor het één  of ander.  Dus ook nu ligt ie op de bad rand.

Net als ik ff koppie onder ga en probeer m’n gedachten even te verzetten gaat m’n telefoon! Het is de verpleegkundige van het ziekenhuis. ‘Hoi, niks er  ergs hoor  (want ja..je schrikt je rot als je kind in het ziekenhuis ligt en ze bellen je) maar Hadassa gaat over een kwartiertje van de beademing ‘.   ‘Oké, dan kom ik er nu aan’! ‘Tot zo’.

Stop uit het bad en gauw roep ik naar Ben of hij de auto nog ff vol wil gooien. Je tankt je een ongeluk met al die ritjes. Ik spring in de auto en ga als een malle (heus wel voorzichtig  ) naar het ziekenhuis.

Er gaat van alles door me heen… maar vooral ik wil NU bij m’n meisje zijn. Haar vasthouden en laten weten dat ik er voor haar ben.

Eenmaal in het ziekenhuis hoor ik een zacht schor stemmetje achter in de kamer… ze huilt veel..en is erg van slag. Ik mag haar vasthouden… Ze huilt met een zacht stemmetje maar haar lichaam is boos en wild aan het bewegen.  Na een tijdje op schoot heeft ze weer behoorlijk veel last van slijm ze gaat op bed en ik mag lekker bij haar liggen.  Nog steeds erg onrustig..en troosten lijkt onmogelijk.  Het is lastig om je kind te zien huilen, en helemaal als je als moeder geen rust kan creëeren.

Het verbaasd me niet dat ze veel huilt.. Wat heeft ze al veel mee gemaakt… een week in slaap geweest onder flinke medicatie en aan de beademing. Maar het doet me verdriet dat ik eigenlijk niet meer kan doen dan haar vasthouden en tegen haar praten en voor haar zingen. Ik kan haar pijn en ongemak niet weg nemen.

Ik loop de deur weer uit. Blij omdat ze van de beademing af is en het eigenlijk heel erg goed doet. Verdrietig dat ik naar huis moet waar we niet compleet zullen zijn. Moe van..tja alles.

Maar echt.. onwijs trots op al mijn geweldige kinderen die het leven een stuk mooier maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *