Korte update Hadassa

Toen Hadassa nog in mijn buik zat. Zaten we al snel in het ziekenhuis omdat  bepaalde dingen er niet goed uitzagen. Tot op de dag van vandaag is er nooit echt iets uitgekomen en houden we haar gewoon goed in de gaten.

Dat het bij haar wat anders gaat dan anders zijn we wel vrij snel achter gekomen. Waar we allebei( Ben en ik) heel stellig over zijn is dat we geen labeltje willen. We hoeven niet te weten welk syndroom of welke afwijking of wat dan ook er speelt bij Hadassa.

Wat we wel willen is dat ze gelukkig is en wij willen haar ondersteunen op welk vlak dan ook.

Nadat de fysio therapeut bij ons was geweest en de test resultaten besproken hadden. Heb ik met haar nog een fijn gesprek gehad. Waarbij ik duidelijk kon aangeven hoe ik mij voelde en hoe wij er in staan. Na aanleiding van dat gesprek heb ik een vervroegde vervolg afspraak gemaakt met de kinderarts van Hadas. Waar wij samen gaan kijken hoe we Hadassa het beste kunnen helpen en hoe wij haar als ouders haar beter leren begrijpen.

Maak ik me zorgen? Soms. Vind ik het allemaal erg spannend? Ja.

Maar ik blijf zeggen, wat ze gaat doen gaat ze doen. En anders maar niet. Dus leert ze lopen? Ik hoop het? Leert ze praten? Ik hoop het. Leert ze begrijpen? Ik hoop het.

Het is allemaal een beetje vaag en onzeker. Maar als een paal boven water staat, is dat ze geliefd is. Dat ze blij en vrolijk is. Ze laat echt vooruit gang zien. En een mooier meisjes kind had ik me niet kunnen wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *