Update Hadassa: Tweede mri scan

Een tweede mri scan..brrr  ik wilde helemaal niet zoals je al eerder kon lezen. Maar juist het gedeelte in haar nek ‘de knik’ was niet te zien. Verder was alles goed te zien, maar naar dat gedeelte waren we juist allemaal zo benieuwd. En na een goed gesprek met de neuroloog, waarin we ook besloten haar een beetje melatonine te geven en alleen haar nek te bekijken ( wat dus veel korter is). Leek het mij toch verstandig het wel te doen.
Het maakte niet dat ik er minder tegenop zag de tweede keer. Het vorige drama staat nog vers in mijn gedachten.
Ik kwam  twintig minuten te laat binnen…want ik was Groningen nog maar net binnen en ik stond al stil in een file voor het stoplicht. Maar er was een zeer ruime tijd aangehouden omdat ze nog moest drinken en vanwege de melatonine plus het inbakeren. Ze was al erg moe, dus daar was ik wel blij mee.  Ze werd deze keer goed strak ingepakt. En ik zag meteen dat, dat al een beter effect op haar had dan de vorige keer..want dat was een ware strijd. Ik had een behendige zuster dit keer, fijn! Ze had rozige wangetjes en lag lekker om zich heen te kijken. We liepen naar de goede afdeling en wat een andere ontvangst wachtte ons daar dan de vorige keer. Alles was zo veel meer relaxed, en er werd duidelijk gezegd dat als het niet meer ging of als ik het niet meer hield ik dat moest laten weten en dan stopte ze.
Ze lag vrolijk naar me te lachen als een kleine mummie. Toen werd er een kap over haar hoofd gedaan, daar zit ook een spiegeltje op waarmee ik haar kan zien en zij mij. Het krijsen begon! Ongelooflijk.. het ging zo goed. Ik mocht een tijdje wachten en probeerde haar te kalmeren. Dat lukte niet echt, dus ik zei dat ze maar gewoon moesten beginnen, ‘we zien wel’.
Even hield ze het zeker vol, maar ze werd steeds rustiger. Toen ze gekalmeerd was en  we oogcontact hadden kwam er een enorme glimlach op haar gezicht. En viel ze rustig in slaap.. pfieuw..gelukkig.
Toen was het ook zo klaar. Het duurde in totaal een minuut of 10/15. De arts was er meteen even bij gekomen om te kijken of ze alles hadden. Het was goed gelukt. Zo fijn! Wat een wereld van verschil met de vorige keer, ik denk dat de melatonine een goede zet was. Dat gaf haar toch net even wat meer rust.

Volgende week krijgen we de uitslag. Keep u posted!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *