Afval scheiden, zo doe ik het! En jij ?

Deze blog bevat vieze prullenbak foto’s en kastjes enzo. Enjoy! 
Afval scheiden met alleen een groene en grijze container is hier allang niet meer het geval. Vier containers staan er in onze achtertuin. Een groene voor GFT. Een grijze voor Papier en Karton. Een grijze voor Restafval. En een grijze met oranje deksel voor Plastic.
Toen ik net hoorde dat we zoveel containers kregen baalde ik wel een beetje. Nog meer van die stinkbakken. Maar het heeft ook z’n voordelen. Een container alleen voor papier en plastic vind ik echt fijn. Wat wel jammer is, is dat ze maar 1 keer in de maand geleegd worden. Groen wordt om de week geleegd maar de rest 1 keer per maand.
Dus de grijze restafval container en die van het plastic, zitten vaak stampie vol. En dat vaak al na twee weken. Papier is meestal nog wel te doen. Maar na een verjaardag of een aantal ontvangen pakketjes oid zit hij ook al snel vol. Dus je ziet mij of Ben regelmatig springen boven een berg afval om maar wat ruimte te creëren.
Al die verschillende containers vragen echt om een goed “afval scheid systeem”. En met het mijne ben ik wel tevreden.
Onder de gootsteenheb ik twee prullenbakken staan. Nou ja.. de één is gewoon een mand van de action. Maar hier voldoet hij als prullenbak. De ene is voor papier de andere voor plastic. Die met plastic leeg ik elke dag. En die van het papier kan vaak wat langer mee. Dat stinkt ook niet zo snel als al die plastic verpakkingen.
Rechts plastic. Links papier
Op het aanrechtheb ik een bakje staan ( ook van de action) waarin ik al het groen afval verzamel. Restjes eten, fruit schillen, drap uit het gootsteen putje  dat soort dingen. Die gooi ik ook elke dag leeg. Ik heb er wel  een keukenrol papiertje onderin liggen, want hij word snel vies. Ik maak hem na elke leeg beurt ook goed schoon met heet water en een sopje. En hij is weer klaar voor gebruik.
Onderin onze lange kast van de keuken staat een mandje waarin ik alles van glas bewaar. Totdat hij vol zit en dan leeg ik em in de glasbak. Oke.. misschien niet altijd als hij vol zit. Want hij overstroomt nu ook.. en hij staat er nog steeds. Het idee is goed, de uitvoering wat minder.
Voor al het overige, zoals bergen luiers. En alle andere dingen die bij het restafval horen, die gaan vaak of meteen de container in. Of er ligt een pedaalemmer zak bij de achterdeur waar ik het verzamel. En dan ergens gedurende de dag gooi ik het weg. Want als ik voor elke luier naar de container moet. Tja.. daar heb ik gewoon geen zin in 😉 
De batterijen krijgen de jongens ( oke, Boaz) mee naar school. Hij vindt het maar wat interessant als hij weer eens met een zakje batterijen rond loopt en die mag weg brengen.
Ik vind het soms wel een gedoetje en baal van het feit dat bijv. de grijze container zo weinig word opgehaald. Maar het is goed dat we zo bewust bezig zijn met scheiden van afval en dat het allemaal op de juiste plek terecht komt.

Heb jij ook vier containers? En scheid jij ook je afval?  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *