Bestaan er niet gewoon zwembadjes die zichzelf reinigen?

Bij de eerste zonnestraal, ook al vriest het en blazen ze wolkjes. Het is ‘mooi’ weer, dus ze willen zwemmen. En nu het mooier weer is vragen ze minimaal drie keer per dag wanneer ze nou eindelijk in het zwembad mogen.
*Koopt nieuw badje*
Beloofd zichzelf: Ja, nee maar echt! Dit keer maak ik hem echt schoon en berg hem op voor volgend jaar.
*Een tijdje later*
De zomer is voorbij. Het zwembadje staat er nog steeds. Een zandlaag  op de bodem..dat is de bodem toch? Twee randen lek en een paar centimeter water waar de algen in groeien.
Ik stop maar gewoon met mijzelf elke keer weer te beloven dat ik goed voor ons zwembadje zal ‘zorgen’.  Want dat doe ik gewoon niet. Hoe groot het voornemen ook is. Ik gooi er af en toe wat vers water in en de kinderen hebben de tijd van hun leven.
Bestaan er niet gewoon zwembadjes die zichzelf reinigen? Maar dan wel gewoon voor de 5,95 euro prijs van de action? Nee zeker..
Want hoe je ook je best doet om dat ding schoon te houden. Een handdoek voor dat je in stapt. Een bak met water waar je  door heen loopt zodat er zo min mogelijk zand in komt. WERKT NIET! Hoe ze het doen weet ik niet, maar binnen vijf minuten is of het badje alweer leeg of ligt er al een halve zandbak aan zand op de bodem en heeft het konijn met z’n nagels de eerste rand lek geprikt omdat hij uitgerekend dát water moest drinken. En jij maar sjouwen met die emmers….
Ik koop dus gewoon elk jaar een nieuw bad en gooi hem aan het einde van het seizoen gewoon de container in. Beter een klein badje wat ik zo weg kan mikken dan zo’n enorm bad met trappetje, chloor, pomp en de hele mikmak. Waar je vervolgens drie weken mee bezig bent om hem fatsoenlijk in de doos te stoppen en moet proberen daarbij niet compleet door te draaien. Ik heb het geduld er niet voor. En dus ga ik maar gewoon voor makkelijk.
Ben jij ook zo slecht in het ‘onderhouden’ van het zwembad? Of doe je dat altijd keurig? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *