Bij de Brouwers week #38

Maandag: 
Ik heb een behoorlijk meh dag. Ik zit gewoon niet lekker in m’n vel. Maak me zorgen om Hadassa die maar niet lijkt op te knappen en dat zit me behoorlijk hoog. En ik vraag me af of ik ooit kan loslaten wat er bijna een jaar geleden allemaal gebeurd is. Om m’n gedachte te verzetten besluit ik om maar flink te gaan opruimen en schoonmaken. Het lukt niet helemaal want Hadas besluit juist deze dag uit te kiezen om lekker veel wakker te zijn. Dus komt er niet veel van terecht. Het lukt me wel  alles was weg  werken, dus dat is wel een plus.
Ik kijk er naar uit dat de jongens weer uit school zijn, ik mis ze op dagen als deze en heb ze dan het liefst om mij heen. Waar ik anders geniet van ‘de rust’ duurt het vandaag allemaal té lang! Ik schrijf nog een blogje en probeer Hadassa een beetje vermaken. Maar ze is vooral veel aan het huilen. Na het avond eten verf ik nog wat op de kamer van Ruben, tegen de tijd dat ik klaar ben liggen Boaz en Gideon al op bed. We hebben een rustig avondje en kijken wat televisie en gaan naar bed. K ben blij dat de dag voorbij is.
Dinsdag: M’n moeder komt ’s morgens om te gaan behangen op de kamer van Ruben ( het wordt zo leuk!) .
 Ik heb zelf een afspraak, en als de jongens uit school komen ben ik er ook weer. Ik draai wat was en besluit de kamer van Hadassa op te gaan ruimen. Tegen de tijd dat ik goed en wel begonnen ben, hoor ik Hadassa alweer. Gisteren sliep ze ook zo weinig.
Boaz heeft een vriendinnetje mee genomen en Ruben speelt bij een vriendje. We eten op tijd want we hebben een informatie avond van school. We gaan de klassen van de jongens langs om te kijken wat ze dit jaar allemaal gaan doen. Erg leuk om te zien wat ze al gedaan hebben en nog gaan doen. Ze waren alle drie erg enthousiast en lieten werkelijk elk hoekje van hun lokaal zien.
 Als we thuis zijn kleed ik me om en haal ik Marije op. We gaan sporten! Onze eerste keer met ons eigen cardio en krachttrainings programma.  Heerlijk! Het voelt goed om zo bezig te zijn en is ff flink te zweten! Thuis spring ik onder de douche en pitten maar!
Woensdag:. Als de jongens naar school zijn doe ik wat huishouden terwijl Hadassa lekker ligt te knorren. Later in de morgen haal ik Gideon op om naar logopedie te gaan en daarna rijden we door naar de winkel. Want ons nichtje viert vandaag haar verjaardag! Dus we racen ( letterlijk) door de winkel en we gaan snel weer naar huis want Ruben en Boaz zijn vrij. Tussen de middag komt mijn moeder langs om de laatste paar banen behang op te hangen. Het wordt zo mooi! Boaz gaat naar zwemles met oma en ik ga als Hadassa wakker is met haar en Gideon naar de verjaardag. Boaz zal daar heen komen als hij klaar is met zwemmen. Ruben is bij een vriendje dus die vermaakt zich prima. 

Eenmaal thuis van de verjaardag begin ik met koken en we gaan kort daarna aan tafel. Hadassa stond voor het eerst in de box sinds dat we die naar beneden hadden gezet en ik ben apetrots!

Net nog even voor haar eerste verjaardag. Ik was van plan nog te gaan verven als de jongens eenmaal op bed liggen..maar de bank roept me… Ben en ik genieten van de rust als de jongens slapen ( niet dus, ze komen steeds naar benenden ) en kijken televisie.  Daarna slapen!

Donderdag: Deze dag begin ik met wat huishouden en een kleine boodschap bij de supermarkt ‘om de hoek’.
 Als het bijna middag is komt er visite langs. Het is erg gezellig! Lang geleden en lekker veel gekletst! Gideon is vandaag een dagje thuis even een dagje rustig aan. Hij vermaakt zich altijd prima hij kan echt uren zelf spelen. Heerlijk!
Marije komt eten, en daarna gaan we naar de sportschool! Heb er zin in!
Vrijdag: ’s morgens meteen de boodschappen halen, want de kast en koelkast zijn leeg! Voor het eerst sinds heeeele lange tijd weer eens naar de lidl. Lekker winkelen daar hoor JEn ook erg fijn voor de portemonnee. Als ik net terug ben belt Ben en vraagt of ik wat naar z’n werk kan komen brengen. Gelukkig is Marije er en die past even op Hadassa, die had ik net op bed gelegd. We hebben verder een relaxed middagje. Boaz is naar een feestje en vermaakt zich prima. Na het eten spelen de jongens nog wat en daarna start de filmavond. Het blijft de gezelligste avond van de week! Na de film gaan we allemaal op bed.

Zaterdag: Ben vertrekt al vroeg naar z’n werk. Als ik Hadassa weer op bed heb gelegd ga ik weer wat verven in Ruben z’n kamer. 

Best lastig om het af te krijgen zo tussen de bedrijven door. Maar hij mist echt de rustige plek waar hij zich kan terug trekken. Dus wil ik het zo snel mogelijk af krijgen. Als Ben weer terug is maken we samen het oude buitenhok van Bas schoon en verkassen we Roosje van binnen naar buiten.

 Daarna vertrekt Ben weer naar z’n werk. Ik doe nog wat huishoudelijke klusjes en doe het daarna ook rustig aan, geen zin meer. Ik ga lekker spelen met Hadassa op de grond en daar geniet ze echt van, vooral mij als klimrek gebruiken is favoriet.

Als Ben weer terug is eten we , en hangen we heerlijk met z’n allen op de bank zo fijn! Als de jongens en het kleine meisje op bed liggen kijken wij nog een klein stukje dance dance dance en gaan dan ook plat!


Zondag: Het is lekker rustig wakker worden. Hadassa slaapt tot acht uur en de jongens zijn beneden. Ik wilde graag naar de kerk maar er is geen crèche en Ben moet werken.. ik zie het niet echt zitten om de hele dienst met Hadassa in m’n armen te zitten. Aangezien ze nooit één seconde stil kan zitten en als ze moe is, slaapt ze het best in een bedje en echt niet op m’n arm. Ik doe het rustig aan deze ochtend, wat wasjes en de afwas wegwerken.

De jongens spelen samen en het gaat wonderbaarlijk genoeg langer dan een uur goed. Ook wel eens fijn. Ik voel me vanaf de middag al niet lekker en lig al om zeven uur in bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *