En nu wil ik dat voorlopig wel zo houden.

Zoals je wel van mij weet als je wat vaker m’n blog leest hou ik niet erg van schoonmaken. Ik moet het echt hebben van ‘schoonmaakwoede’. Dat je ineens MOET schoonmaken. Of als  je iets irriteert ga je er wat aan doen.
Een echte regelmaat heb ik er niet meer in. Dat is niet heel erg handig, want zo gebeurd het schoonmaken van de wc heel regelmatig en de woonkamer stoffen doe ik vaak. Maar onze slaapkamer bijvoorbeeld of nou ja eigenlijk alle slaapkamers… die blijven er vaak bij.
Dan moet ik mezelf echt moed inspreken en zelfs dan bedenk ik allerlei andere dingen die echt ‘nodig gedaan moeten worden’.
Nu heb ik pas de kamer van Ruben en Boaz&Gideon helemaal opgeruimd en schoongemaakt. Met dank aan m’n schoonmaak aanval. En nu wil ik dat voorlopig wel zo houden. De jongens geven niks om een rommel kamer, Ruben zei zelfs eens dat hij van rommel in zijn kamer houdt.
Een aantal maanden geleden hield ik keurig een schriftje bij met een heel schema, die schreef ik dan steeds een week in het voren. En dan vinkte ik alles af als ik het had gedaan. Nu ben ik dus weer bezig met een schoonmaak rooster. En wil ik de slaapkamers in m’n vaste routine gooien. Gewoon elke dag een kamer. Als ik het wekelijks doe ben ik er ook geen tijden mee bezig, want dan heeft het stof niet zoveel tijd om te landen.
Onze slaapkamer en die van Hadassa staan bovenaan het lijstje. Hadassa slaapt dan weliswaar nog bij ons. Maar haar slaapkamer is wel in gebruik voor badderen/verschonen/aankleden enz. 

Hier één week.

Maandag: slaapkamer b&s, zolder trap stofzuigen
Dinsdag: wc grote beurt, slaapkamer Ruben,
Woensdag: slaapkamer b&g,  woonkamer/keuken ( stoffen/dweilen)
Donderdag: slaapkamer hadassa, trap stofzuigen,
Vrijdag: Badkamer
Zaterdag: Koelkast schoonmaken
Zondag:  niet teveel


Ik doe standaard elke dag: De afwas, stofzuigen ( hal woonkamer keuken), wc , de was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *