Onverwachts bezoek… Waarom vind ik dat zo vervelend?

Dat ik al snel veel ‘problemen’ zie als er onverwachts iemand voor de deur staat komt echt bij mijzelf vandaan. En ik vindt dat kneiter vervelend.

Waarom vind ik het dan zo vervelend?

* Ons huis is meestal erg rommelig. Let maar niet op de rommel hoor, is dan ook echt een standaard zin. 

* Ik heb nooit drinken koud staan of überhaupt iets van frisdrank of sap in huis. Iets met een te kleine koelkast en ik drink zelf (bijna) altijd water.

* De wc had ook wel een doekje kunnen gebruiken. Ik doe het vaak, maar toevallig niet als er ineens iemand  op de stoep staat. 

* Ik heb nooit koeken in huis. Nog zo’n gevalletje van, die eet ik nooit dus ik heb ze niet. Als ik ze wel heb gaan er twee koeken uit en ligt vervolgens het pak te verpieteren. 

* O, je wilt koffie melk in de koffie…? Ook iets wat ik eigenlijk nooit heb, en de kuipjes die er staan zijn over datum. 

* Stof! En ineens zie je die ENORME stoflaag op je zwarte televisie, kastje en wii.. Zucht. Of de zon schijnt op je ramen… de horror.Ik ben niet echte een gastvrouw die alles altijd klaar heeft staat. Ik moet de lat waarschijnlijk niet zo hoog leggen. En ik denk natuurlijk ook dat mensen langs komen voor ons in plaats van ons huis te beoordelen op netheid en de hoeveelheid koeken die er in onze kast liggen.

Maar toch vind ik het fijn om van te voren te weten als er iemand langs komt. Zodat ik het op mijn manier toch nog soort van netjes kan maken/voorbereiden. Herkenbaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *