To do

Hoi!

To do lijstjes ik denk dat de meeste mensen die wel eens gebruiken, wekelijks, voordat je op vakantie gaat, of zelfs elke dag. Ontzettend handig als je het overzicht een beetje kwijt bent in je huishouden. Of als je bijvoorbeeld voor je werk, stage of school nog van alles moet, kan zo’n to do lijst je goed helpen.

Zelf houd ik ook wel van lijstjes, alleen wel echt met vlagen. Momenteel zit ik weer in een lijstjes fase, ik verdenk de zwangerschap en de toch wel opkomende nesteldrang *knipoog*. In ieder geval helpt het me ontzettend de klusjes te klaren die ik echt moet doen. En aangezien ik ook nog behoorlijk vergeetachtig ben. Is het ook handig om er afspraken, iets speciaals voor die dag of een kleine boodschap die nog gehaald moet worden er op te zetten.

Mijn lijsten zijn soms wat onrealistisch omdat ik het halve huis aan schoonmaak en opruim klusjes allemaal in één dag wil proppen. Tja,, dat gaat niet lukken natuurlijk. Dus heb ik het verdeeld in delen: Urgent, minder urgent  & zou fijn zijn. Urgent in het rood, minder urgent in het oranje en zou fijn zijn in het groen. Zo is het een beetje te overzien en ligt de lat niet meteen veel te hoog.

To do: De was
           Afwassen
           Wc schoonmaken
           Woonkamer stofzuigen & dweilen                  
           Avond eten voor bereiden                                           
           Hok Bas verschonen
           Prullenbakken legen
           Kattenbak verschonen

To do: Hal opruimen
            Eigen slaapkamer opruimen
            Tuin aanvegen
             Bedden verschonen.
                   
To do: Voorraadkast opruimen
            Speelgoed uitzoeken
            Keukenkastjes opruimen
            Zolder leegruimen

To Buy: Kattengrit, konijnenvoer & latex handschoenen. 
Don’t forget: Plastic afval zakken halen. Bieb boeken terug brengen.

Avond eten voor bereiden staat bij mij op de urgent lijst..aangezien ik s avonds geen zin meer heb om me bezig te houden met aardappelen schillen of andere kook dingen. Ik wil het gewoon opzetten en klaar.
De urgente dingen probeer ik eigenlijk voor de middag klaar te hebben, tenzij er natuurlijk andere dingen bij komen. De middag gebruik ik voor de minder urgente dingen of die schuif ik nog even vooruit en geniet van de dag, uiteindelijk komt het dan een dag of 2 later alsnog op de urgente lijst ;).  De groene * zou fijn zijn* staan soms heeeel lang op het lijstje. Ik schrijf ze steeds weer op en ooit doe ik ze heus.

Liefs

            
           
             
             
           

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *