Het is hard werken. Echt.

Nog even en dan is het alweer tien jaar geleden dat Ben en ik het ja-woord aan elkaar gaven. Het was een mooie dag. Vol emotie en het ging allemaal zo snel dat ik in de auto naar het hotel echt dacht..wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd?

Tot aan de dag van vandaag houd ik nog steeds erg veel van Ben. Maar man wat hebben we een berg mee gemaakt. Soms een periode van alleen maar downs. En zagen we soms echt even niet meer hoe nu verder. We waren natuurlijk erg jong getrouwd, en na een korte drie maanden was Ruben er ook bij. Ik heb een hele periode gehad waarin ik het liefst weer vrij wilde zijn. Het gevoel van.. is dit nu alles? Ik ben nog zo jong, al getrouwd en moeder..gaat dit de rest van mijn leven worden.? Ik was erg gelukkig met Ruben. Maar Ben kon ik soms niet luchten of zien.. en dat vond ik heel erg. Toen Ben overspannen raakte werd alleen maar erger.. Hij wilde niks, ik wilde niet steeds naar z’n ‘geklaag’ luisteren. Het was een zware tijd..

                                                      

En dan lijkt het gras bij een ander altijd vijf tinten groener dan bij jezelf. Wat is hij toch romantisch, was mijn man maar meer zo. Wat is ze toch mooi was mijn vrouw maar meer zo. Dingen die je kan denken als het gewoon even rot is in je huwelijk. Als je even geen ‘zin’ meer hebt in bij elkaar zijn.
Maar bij een ander is het niet beter, leuker of mooier.. Ook al  is die gedachte misschien al je waarheid geworden. Of weet je gewoon niet meer hoe je uit die neer dalende spiraal  moet komen. Weet dan dat iedereen..in ieder huwelijk.. hier door heen gaat. Geen huwelijk is perfect. En dat hoeft ook niet.

                                                       

           Ups en downs kent elk huwelijk.
                      Het is hard werken. Echt.
                             Maar je kiest elke dag weer voor elkaar.
                                                  Bewust.

                                                                   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *