Bewuste keuze

Hoi!

Ik heb een tijdje getwijfeld nadat ik m’n instagram account weer aanmaakte of ik wel of niet foto’s van de jongens zou gaan plaatsen. Al eerder had ik daar moeite mee en heb ik ook wel eens op mijn facebook alle foto’s van de jongens verwijderd..want ja.. eenmaal op internet altijd op internet.
Ik vind het ontzettend leuk om foto’s te delen van onze kinderen..trots op de leuke en gekke dingen die ze doen en bereiken dat vind ik mooi om te delen.

Maar er zit ook een andere kant aan.. foto’s vliegen de hele wereld over. Of je dat nou wil of niet. Hoe privé is een privé account nou eigenlijk? Ontzettend leuk al die foto’s maar, wie krijgt al die foto’s te zien?! En hoe ‘leuk’ vinden onze jongens het eigenlijk?? Ruben zegt vaak als ik een foto maak, niet op internet hé mam! Ik ben blij dat hij daar eerlijk over is en ik respecteer dat. Als ik toch een leuke foto maak die ik graag zou willen delen, vraag ik of hij dat oke vind. Zo niet, dan heb ik pech. Boaz vind het reuze interessant en Gideon wil vooral zelf graag al z’n foto’s bekijken 😉

Oke,Stefanie waar wil je heen? Ja, ik heb besloten dat ik foto’s blijf plaatsen ( Als de jongens daarmee instemmen). Maar zonder  heel duidelijk hun gezicht erop te zetten, dus van boven, de zij of achterkant. Voor hun privacy en ook voor mijn eigen gevoel. Ik zou het dan ook heel fijn vinden dat als mensen foto’s maken van onze kinderen die niet te  delen op internet ( daar hou ik sowieso niet zo van) vraag in ieder geval om toestemming. Ik denk trouwens dat, dat niet meer dan gewoon is. Ik heb eerder ook wel eens gewoon zomaar foto’s geplaatst van andermans kinderen en die gedeeld. Waar ik achteraf spijt van heb, omdat het zonder overleg/toestemming ging.

Wat ik van m’n eigen hoofd/lijf wil delen kan ik zelf beslissen. Maar voor de jongens ( en straks meisje ) hebben wij deze keuze gemaakt. Dit is natuurlijk iets wat ieder voor zichzelf van bepalen.
Misschien vind je het een beetje onnodig of raar? Dat mag 🙂 Voor ons is dit een goede en bewuste keuze.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *