Bij de Brouwers Week #40

Maandag: De jongens zijn verbazingwekkend vroeg wakker, en ze zijn samen aan het spelen op de kamer van Ruben. Ik lig nog even lekker met Hadassa te knuffelen na haar fles lees: Ik wil haar tegen mij aanhouden en zij duwt zich van mij af. Zucht. Ik leg haar weer in bed en als de jongens klaar zijn gaan we naar school. Ik heb even m’n handen vrij en kan even wat huishouden doen ( is ook echt nodig) Als Hadassa wakker is en haar fruit op heeft, maak ik spaghetti. We eten vanmiddag vast warm want ik ga met de jongens en een vriendje van Ruben naar de film en dan zijn we pas laat weer thuis. Detail: Ik heb een hekel aan warm eten tussen de middag. Jongens naar school, Hadassa slaapt deze mama kan weer verder. Helaas, Hadassa is al weer snel wakker . Als de jongens uit school komen gaan we met z’n vijven naar de bioscoop.

Op Hadassa wordt gepast, dus ik ben alleen met de boys. Het is een gezellig middagje en de jongens genieten optimaal. Heerlijk dit soort momenten! Eenmaal thuis is het bijna bed tijd en als iedereen ligt vouw ik de was nog op, eventjes televisie kijken en pitten!
Dinsdag: Als ik de jongens naar school heb gebracht leg ik Hadassa op bed. Agnes komt spontaan langs en we hebben een hele fijne en gezellige ochtend. ’S Middags heb ik alleen Gideon en Hadassa en ik ga er even met ze op uit. Gideon heeft dringend nieuwe schoenen nodig en ik scoor voor de andere jongens nog wat hemden en pyjama’s. Als ik eigenlijk al weer naar huis wil, ziet Gideon de Hema en heeft hij spontaan trek. Dus we eten even lekker een gebakje samen. Heerlijk quality time. Hadassa schreeuwt af en toe ook om aandacht en eet samen met mij een chocolade gebakje. 

’S Avonds ga ik met Esmee naar de bioscoop dat was nog voor m’n verjaardag.
We hebben echt een gezellige avond. En een super toffe film. Eenmaal thuis, veel te laat natuurlijk. Is alles donker en iedereen slaapt al. Ik ga ook gauw. Het was een heerlijk dagje.
Woensdag: Als de jongens naar school zijn heb ik zelf een afspraak, het duurt de hele ochtend en als ik terug kom zijn de jongens vrij. Ze hebben een vossenjacht gehad, en Gideon had een poppenkast voorstelling. Het begin van de kinderboekenweek, ze hebben het erg naar hun zin gehad. Omdat Gideon ’s morgens niet naar logopedie is geweest gaan we ’s middags. Hadassa ligt op bed en Ruben past op. Handig zo’n groot kind. Boaz wordt na zwemles ook bij logopedie gedropt en we gaan samen naar huis. Ik doe nog wat huishouden en maak het eten klaar.
 Hadassa die alle luiers steeds weer rondstrooit. 
Ik geniet van Gideon en Hadassa die lekker samen spelen. Boaz is aan het knutselen, dat vind hij geweldig.
 Hadassa zit in een ‘kooi’
 Ruub speelt lekker op z’n kamer. Op momenten als deze geniet ik intens van mijn leven als moeder van dit stel onstuimige, unieke en prachtige kinderen.

Tijd om te gaan sporten, thuis nog heel even op de bank en dan naar bed.


Donderdag: De jongens zijn vrij vandaag. En ik me had gisteren al voorgenomen om rustig aan te gaan doen. Of nou ja, de deur niet uit te gaan. Het is vandaag herfstig weer. En ik hou van herfstig weer buiten en dan weten dat ik nergens heen hoef en de jongens zich zelf goed vermaken. Ik breng Ruben ’s middags naar z’n vriendje en Boaz naar m’n moeder. Daar is een boom omgewaaid en Ben gaat em in stukken zagen.
En dan wil Boaz maar al te graag helpen. Ik heb een vrij rustige middag. Hadassa slaapt lang en daar geniet ik van. Als Ruben weer thuis is breng ik hem naar gym. Na het eten haal ik hem weer op. We hebben een rustig avondje. Eigenlijk net als de rest van de dag. Genieten.
Vrijdag: Iedereen is op tijd wakker..maar omdat Hadassa een nacht had waarin ze veel wakker was ben ik echt nog niet in staat om eruit te gaan. Eerst nog maar even rustig in blijven liggen terwijl Hadassa haar fles drinkt. Het regent en waait nog steeds, echt herfst! Als de jongens naar school zijn ga ik de boodschappen halen. Eenmaal thuis gaat Hadassa op bed, die kon haar ogen niet meer open houden. Ik ruim de boodschappen op en stofzuig en dweil de woonkamer en keuken. Snel de afwas weg werken en dan de jongens weer ophalen. Ruben heeft vandaag techniekles dus hij eet op school. Hij had er ontzettend veel zin in. Dus ik ben erg benieuwd met welke verhalen hij thuis komt. Na het middag eten ga ik met Gideon, Boaz en Hadassa even naar de supermarkt hier om spullen te halen voor een appeltaart. Spontane actie, had er ineens zin in! Hadassa gaat naar bed en samen met de jongens.. nou ja vooral ik maken we de taart. 

Als Ruben thuis komt verteld hij dat ze niet naar techniekles zijn geweest want ze dachten dat het ’s middags was maar het was dus ’s morgens. Hij was wel wat teleurgesteld maar volgende week beter. Hadassa wordt chagrijnig wakker en is vooral heul veul aan het huilen. Na het avond eten spring ik even onder de douche want ik ga met de Nicole naar  tweedehands Kinderkleding beurs in Haren. Ik scoor twee leuke jurkjes een pyjama en een legging voor het kleine meisje. Het was een gezellig avondje! Nog heel even op de bank en dan naar bed.
Zaterdag: Ben is aan het werk. Ik ga bergen was wegwerken, het hok van Roosje verschonen, een bult afwas wegwerken en helpen met een hut voor de jongens. Het is echt herfstig weer buiten! Heerlijk! De jongens zijn heerlijk aan het spelen. En ook zijn ze al druk bezig met hun verlanglijstje voor Sinterklaas. Ik heb zelf ook al het één en ander gekocht, steeds als ik wat leuks in de aanbieding tegen kom neem ik het mee. Erg leuk om mee bezig te zijn. Ik weet nog dat vorig jaar m’n hoofd er echt niet naar stond omdat Hadassa toen nog in het ziekenhuis lag. Ik ben blij dat ik er nu meer van kan genieten. Na het middag eten maak ik de auto van binnen schoon..t was nog al een zwijnenstal. Als Ben thuis is gaan we even naar het centrum. Ik heb toch wel soort van dringend nieuwe schoenen nodig. Ik vind het altijd vervelend om iets voor mezelf te kopen wat veel geld kost, en probeer dat het liefst niet te vaak te doen. Gebruik het liever voor de kinders.  Maar het is nu niet anders… tja..
 ik heb ze in ieder  geval wel afgedragen. T is dat het zoveel regent en dus m’n hele voeten zeiknat worden, anders had ik ze waarschijnlijk nog gedragen ( gnagna). ’S Avonds hebben we film avond want dat was gisteren niet gebeurd omdat ik weg was. Ben en ik kijken daarna nog even televisie.

Zondag: Ben is aan het werk en ik ga met de kinderen naar de kerk. Het is een mooie dienst. We rijden uit de kerk naar m’n schoonouders. En hebben daar een heerlijke middag. 

De jongens zijn af en toe wel pff…druk! Eenmaal thuis is het voor Gideon al bedtijd en de rest volgt daarna. Nog ff lekker zitten en genieten van de rust. Alhoewel het bij ons nooit lang duurt, want meestal hebben we dan snel ons lampje uit. En dan is het al weer bijna maandag.. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *