Dag één, nieuwe regels.

Hoi!

De eerste dag zonder telefoon en eigenlijk alle beeldschermen minderen hebben we gehad. Gisteren heb ik de jongens onze nieuwe regels uitgelegd en eigenlijk waren ze het meteen eens. Tot nu toe dus nog geen tegen stribbelingen… maar ja dat was nog maar de eerste dag. Om een beetje een beeld ( wat een leuke woordgrap:P ) te krijgen van hoe de regels zijn zal ik ze even op een rijtje zetten.

* Op een doordeweekse dag mag er ‘s morgens televisie gekeken worden als je bent aangekleed en gewassen. ( voorheen stond hij eigenlijk meteen aan waardoor het aankleden veel te veel tijd kostte en we vaak moesten haasten.) Dan kijken ze televisie van ongeveer kwart over zeven tot acht uur terwijl ze een boterham eten. Daarna snoetjes wassen en tanden poetsen, schoenen aan, plassen, ed.
* Tussen de middag staat de televisie uit.
* ‘S middags mag de televisie aan van half vier tot vijf uur.
* Na vijf uur is er een beeldscherm verbod, dus ook geen computer, wii of nintendo. Behalve op vrijdag avond onze traditionele film avond natuurlijk 😉
* Één uur per dag mag er gecomputerd worden ( vaak verdeeld in kleine porties)
* En minimaal één uur per dag naar buiten, fietsen, wandelen, spelen. We zaten te veel binnen.

Dus vijfenveertig minuten in de ochtend, negentig minuten in de middag, en tussen door zestig minuten. Is samen honderdvijfennegentig minuten beeldscherm per dag. Omgerekend dus drie uur en een kwartier  per dag aan beeldschermen. Boaz en Gideon maken hun ‘computer’ tijd eigenlijk nooit vol. Ruben wel.

In het weekend is het iets soepeler en mogen ze ‘s morgens iets langer televisie kijken. Maar in de middag blijft hij uit en mag er na het eten nog even televisie gekeken worden. De computer tijd is in het weekend anderhalf uur.

Ik ben een stuk productiever met niet steeds het idee dat ik nog ‘ff ‘ m’n instagram moet checken of een leveltje hier of daar halen. Whatsappen tot ik een ons weeg en nutteloos scrollen zijn ook verleden tijd. Ik wil natuurlijk wel blijven bloggen en hier en daar op email m’n reageren..maar dat kost me niet heel veel tijd. Al met al was dag één een goede dag! Ik probeer mijn eigen beeldscherm tijd naast m’n telefoon ook echt te verminderen en dat lukt goed. Ik denk dat ik in totaal drie kwartier op de computer heb gezeten en gister avond anderhalf uur televisie heb gekeken met Ben. Dat is ook wel even een lekker ontspan moment voor ons allebei na een drukke dag.

Ben erg benieuwd of de komende dagen..weken.. me ook zo goed af zullen gaan.

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *