Dit zijn wij

Hoi!

“Wat een respect ik heb voor jou!” zegt een moeder bij zwemles. “vier kinderen..ik vind het echt zo knap.” Ik weet niet zo goed wat ik moet antwoorden.. ik mompel maar wat in trant van “dankje, ik doe ook maar wat”

En dat meen ik ook echt, want ja..ik doe ook gewoon maar wat. Een soort van gestructureerde chaos of zo iets. En blijkbaar is het hebben van vier kinderen ook echt iets bijzonders. Het wijkt af van een bepaald standaard lijkt het wel. Mensen gaan anders naar je kijken, en ik weet niet of het nou echte bewondering is of meer zoiets als “is die vrouw nou helemaal gek geworden”.

Maar hoe gezegend kan je, je voelen als je vier prachtige kinderen hebt. Waar je zo ontzettend trots op bent, waar je onvoorwaardelijk veel van houdt. Een rijkdom die verbleekt bij alles wat je maar kunt kopen van geld.
Als we ‘s avonds aan tafel zitten. En ik de jongens voor de zoveelste wijs op hun eigen bord in plaats dat van de ander schiet ik soms gewoon ineens in de lach. Echt waar..gewoon van blijdschap omdat ik zulke eigenzinnige, geweldige gekke unieke kinderen heb. Of als ik ze op bed leg er ineens tranen over m’n wangen gaan van dankbaarheid.

En sinds de komst van ons vierde kindje, dat kleine meisje…voelt het zo goed. Alsof er een soort rust is, het laatste puzzelstukje wat  eerst nog ontbrak. Ik wist niet dat ik opnieuw zoveel liefde ook voor de jongens, voor Ben kon voelen. Als een soort nieuw begin ergens van..zo moeilijk te omschrijven..maar met zoveel gevoel. 
Het is dus best grappig om te horen dat mensen ineens zoveel ‘respect’ voor me hebben. Alsof ik een superkracht bezit om vier kinderen op te voeden ofzo.. Voor mij voelt het meer als,  niet meer dan normaal, als zo horen wij te zijn. Dit zijn wij.  

Liefs

P.s  Dit wil niet zeggen dat we nu ineens een sprookjes leven leiden natuurlijk hé. Ik bedoel, ik heb net een half uur met een krijsende baby op m’n arm gezeten en hondenpoep met een stokje onder een schoen vandaan gehaald. Heerlijk het leven als moeder! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *