Beatrixoord & hoe gaat het nu?

Ik merk dat de vakantie is afgelopen want er vielen de afgelopen dagen weer een aantal enveloppen op de mat voor Hadassa. Allerlei afspraken die weer gaan komen. Ik ben het inmiddels wel gewend en kijk er niet meer echt van op. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet fijn.

Bumba groep

Tussen alle enveloppen zat er ook eentje van het Beatrixoord. In oktober zullen Hadassa en ik mee doen in de Bumba groep. Een klein groepje van ouders met kinderen tussen de 9 maanden en 2 jaar die om wat voor reden dan ook een achterstand in de ontwikkeling hebben. In die groep krijgt je kindje precies die dingen aangereikt die hem of haar zullen helpen. Zo is er een fysiotherapeut een ergotherapeut en een logopediste. Vervolgens als het allemaal is afgerond gaan we samen met het team om tafel om te kijken wat het eventuele vervolg qua therapie├źn en dagopvang zou kunnen zijn.

Dat laatste wil ik overigens nog niet over na denken. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen haar ergens heen te brengen waar ze de dag of een deel van de zal doorbrengen. De gedachte alleen al maakt me erg verdrietig. Gelukkig hebben we dat zelf in de hand en word en goed met ons mee gekeken. Ik ben ontzettend blij met alle lieve mensen die er echt met ons mee denken en kijken naar Hadassa en wat het beste is voor haar. 

Hoe gaat het met haar?

O jongens..ze doet het goed! Ze probeert te lopen..zo leuk! Je kunt merken dat haar tweede verjaardag niet lang meer duurt want ze is ontzettend ondeugend. Ze maakt veel beter contact en haar eenkennigheid is haast verdwenen. Ze heeft meer aandacht voor spel en kent het gebaar ‘slapen’ .  Ze zwaait, klapt en gooit haar armen enthousiast in de lucht tijdens hiep hiep HOERA! Praten doet ze eigenlijk niet. Ze brabbelt wel maar gillen en roepen heeft vooralsnog haar voorkeur. We vinden haar nog steeds oneindig schattig. En elke stap die ze weer zet word groots gevierd. Alles is bij haar gewoon heel speciaal ofzo… We zijn ontzettend dankbaar dat het zo goed gaat en dat ze laat zien dat vooruit gaat.

Stefanie Brouwer

Delen op social

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Design en lifestyleDesign en lifestyle