Ik zeg het alleen hardop

Hoi!

Eerder schreef ik al eens over boodschappen doen of naar de bieb met kinderen. En hoe ‘leuk’ dat kan zijn. Ik ben dus een moeder, die er niet van geniet om ‘gezellig’ samen door een lange winkelstraat te lopen, winkel in winkel uit. Leuk met het gezin naar de kapper of tandarts.

Want als je denkt dat, dat heel erg gezellig is.. think again. Echt, zucht waar moet ik beginnen? Ja ik zie mezelf graag dingen doen met de kinderen. En dat doe ik dan ook. We gaan vaak als één bups naar de kapper en natuurlijk de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. En er moeten wel eens schoenen gekocht worden en gepast, en als we er dan toch zijn laten we dan maar meteen wat kleding passen en mee nemen.

Maar of ik het leuk vind?

Bijvoorbeeld een ‘gezellige’ middag in het centrum.

Als er niet gezeurd wordt door het ene kind * de standaard gaan we al naar huuiiiisssss* zeur of de klassieke * ik wil naar de bart smit !*  en de eeuwenoude * we kunnen daar toch wel een ijsje kopen* grap.  En is het niet het gezeur, is het wel schreeuwen, duwen en trekken. Waarschijnlijk toch echt een jongens ding. Ze moeten aan elkaar zitten, beuken, trappen & rennen. En het boeit hen niet of we thuis zijn of we in een overvolle winkelstraat, lange kassa rij of in een wachtkamer zijn. Al  met al is dat tijdens het winkelen dus ook gewoon het geval.
Uit voorzorg stoppen we Gideon in de buggy omdat hij werkelijk alle kanten op rent. Onder rekken verdwijnt, en willekeurige winkels in en uit gaat. Terwijl wij er met klotsende oksels achteraan rennen. Het nadeel van de buggy is, het gejammer, gehuil, en geschreeuw ( alhoewel hij zelf vaak vraagt of hij in de buggy mag)..waar half winkelend Nederland z’n nek voor om draait en hoofdschuddend voorbij loopt. * Ach laat dat jochie toch lopen* of * Belachelijk dat ze zo’n groot kind nog in een buggy verslepen*. Nou ehm, meneer/mevrouw, wilt u het anders even een halfuurtje doen?
Al met al hebben we het heel gezellig tijdens het winkelen. The time of our lives.

Ik weet dat er meer ouders zijn die het net als ik, ontzettend leuk *sarcasme* vinden om al die ‘verplichte’ dingen te doen. En daar ben ik blij om. Ik ben niet de enige…Ik zeg het alleen hardop *knipoog*

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *