Mama Beer

Hoi!

De meeste mensen die op kraamvisite komen, komen toch langs om de baby vast te houden, knuffelen, kusjes geven, parfum geuren verspreiden op je verse baby. Kijken vanuit een wiegje of alleen het hoofdje zien bij mama op schoot is toch niks aan?

 Maar wat nou als de je dat helemaal niet fijn vind? Als je liever zelf de baby vasthoud en de ander gewoon maar van een afstandje laat kijken?

Eerlijk.. ik ben zo’n moeder. Ik vind het niet fijn dat mijn pasgeboren baby van arm naar arm gaat. Word gekust, geknuffeld, of als hij/zij huilt worden ‘getroost’ door iemand anders. Ben ik dan  te beschermend? Moet ik dan maar gewoon toe geven als mensen er haast om ‘zeuren’. Ik denk dat ik daarin zelf mag beslissen wat ik fijn vind. Alhoewel ik dat erg lastig vind.. want ja iedereen komt tenslotte voor de baby. In het verleden liet ik het meestal gewoon toe.. en zat ik zelf met een rot gevoel.. en nu vraag ik me af, waarom heb ik dat toe gelaten tegen mijn eigen gevoel in?

Het is dus wel duidelijk.. ik moet ik mijn grenzen bewaken. Aangeven wat ik wel en niet fijn vind. Het lijkt vanzelf sprekend dat je dat al doet, maar voor mij is het op dat gebied echt nog leren. Ik hoef niet iedereen te pleasen, omdat het van mij ‘verwacht’ wordt. Ik wil niet weer met een rot gevoel zitten en helemaal niet in die eerste weken.

Dan ben ik maar een mama beer.

Hoe denken jullie daarover? Zijn jullie ook mama beren? Of hebben jullie er totaal geen moeite mee?

Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *